×
ekspeditë, 2011
Sot në Vladivostok (Lindja e Largët e Rusisë) do të niset për
Përfundoi etapa e parë evropiane e lundrimit të jahtit “Delta” rreth botë
Ekspozita më e madhe në histori e tabllove dhe skicave të piktorit të famshë
Përgjigje adekuate ndaj “Mars-500” - kështu e quajtën disa media eksperimentin nënujor amerikan “NEEMO-15” (NASA Extreme Environment Mission Operations).
Në zonën veriore të Uraleve u gjetën eshtrat e një këlyshi mamuthi.
Anija ruse me vela “Palada” sot do të largohet nga porti kanadez Victoria dhe do të marrë kursin drejt Seattle amerikan.
Anija ruse me vela “Palada” u ankorua të enjten në portin e qytetit kanadez Victoria - vëllam të qytetit rus Habarovsk (Khabarovsk).
Punët aktuale për qartësimin e kufijve të jashtëm të
Në korrik për në Tokën (Landin) Josef Francit në Arktik do t
Anija shkencore ruse “Akademik Fjodorov” doli nga porti norvegjez Hammerfest dhe filloi ekspeditën e re për studimin e shelfit të Arktikut.
Ekspedita e Shoqërisë Gjeografike ruse në anijen kërkimoro-shkencore “Pavel Gordienko”, që studioi gjatë një muaji situatën radioaktive në Lindjen e Largët, u kthye në Vlladivostok.
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31
Janar 2011
Kalendari i ngjarjeve
Janar 2011
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31