×
zgjedhjet presidenciale, Mars 2013
Venezuela do të bëhet e papërmbajtshme, në qoftë se në zgjedhjet
Komisioni Qendror i Zgjedhjeve (KQZ) i Rusisë mund të dërgojë vëzhguesit e vet në zgjedhjet presidenciale në Venezuelë, në qoftë se do të vijë ftesa përkatëse, deklaroi Sekretari i KQZ-së, Nikollai Konkin.
Ish-Kryeministrja e Ukrainës Julia Timoshenko, e dënuar me shtatë vjet burg për shpërdorim të pushtetit, deklaroi mbi qëllimin e saj për të kandiduar për postin e Presidentit të Ukrainës në zgjedhjet e ardhshme në vitin 2015.
Presidenti i përkohshëm i Venezuelës dhe kandidati për këtë post në zgjedhjet e ardhshme në prill, Nicolas Maduro, ka pranuar se ai nuk ka atë karizmë dhe ato aftësi që kishte i ndjeri Hugo Chavez.
Partitë opozitare në mënyrë unanime mbështetën kandidaturën e Henrique Capriles, Liderit të opozitës venezueliane, Guvernatorit të shtetit Miranda, i cili do të kandidojë për postin e president në zgjedhjet e ardhshme.
Zgjedhjet në Kenia shkaktuan shpërthimet e para të valës së dhunës. 17 persona u vranë gjatë dy sulmeve mbi policinë që autoritetet i përshkruan si "sulme terroriste".
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31
Mars 2013
Kalendari i ngjarjeve
Mars 2013
1
2
3
5
6
8
9
10
12
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
29
30
31