×
Balltiku, 2011
Për herë të parë për 15 vitet e fundit anija ushtarake amerikane “Carr” hyri me një vizitë pune në portin më perëndimor të Rusisë - Balltiysk.
Dita e Flotës së Balltikut festohet sot në Rusi. Më 13 maj të vitit 1703 flota prej 30 anijesh me ushtarë të regjimenteve Preobrazhensk dhe Semenovsk nën drejtimin e Pjotrit I korri fitoren e parë, duke kapur në bregun e Nevës dy anije ushtarake suedeze.
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31
Janar 2011
Kalendari i ngjarjeve
Janar 2011
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31