×
studime, 2011
Rusia dhe Evropa do të fillojnë të përgatisin misionet e përbashkëta në Hënë, në Venerë dhe Jupiter.
Sonda ndërplanetare amerikane “Dawn” (“Agimi”) u ul me sukses deri në lartësinë 210 kilometra nga sipërfaqja e asteroidit Vesta dhe ia hyri fazës më të rëndësishme të studimit të tij.
Rusia për herë të parë pas një pauze 15-vjeçare po dërgon drejt Marsit një stacion automatik ndërplanetar.
Për herë të parë në historinë e shkencës hulumtuesit nga Japonia dhe SHBA arritën të fiksojnë momentin e “vdekjes” së yllit, i cili gllabërohet nga vrima e zezë kozmike.
Kina nxorri sot me sukses në orbitë satelitin e radhës kërkimoro-shkencor “Haiyang-2”. Siç njofton Agjencia informative Xinhua, aparati kozmik u lëshua nga kozmodromi Taiyuan me ndihmën e raketëmbajtëses Long March-4B.
Sonda ndërplanetare amerikane “Dawn” (“Agimi”) doli në orbitën e asteroidit Vesta. Kjo ngjarje u bë fillim i realizimit të programit të studimit të asteroidit, të llogaritur për gati një vit, njoftoi NASA.
Vetëm 2 javë kanë mbetur deri në përfundimin e ekspeditës
20 korriku është një datë shumë e rëndësishme në historinë e eksplorimit të kozmosit.
Siç njoftuan në NASA, teleskopi kozmik “Hubble” zhvilloi studimin e vet shkencor të nj
Aparatet e famshme ruse të zhytjes në thellësi të mëdha “Mir-1
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31
Janar 2011
Kalendari i ngjarjeve
Janar 2011
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31