×
Osama bin Laden, 2011
Talibanët pakistanezë iu kërcënuan me hakmarrje vendeve të NATO-s për likuidimin e Osama bin Ladenit.
Mendimi i rusëve për sa i përket vërtetësisë së informacionit për eliminimin e Osama bin Ladenit ndahet: 41 % u besojnë këtyre njoftimeve, kurse 40 % jo. Të tjerët nuk mund të përgjigjen me siguri.
Osama bin Laden ka ndërruar jetë nga një vdekje krejtësisht natyrale gati 5 vjet më parë dhe nuk u likuidua fizikisht nga shërbimi special amerikan, siç u shpall më 2 maj.
Njëri nga themeluesit e rrjetit terrorist ndërkombëtar “Al-Qaeda” Saif Al-Adel u bë i ngarkuari me funksionet e udhëheqësit të shtabit operativ të “Al-Qaeda-s” pas eliminimit fizik të Osama bin Ladenit.
Talibanët nisën të marrin hak për vrasjen e “Terroristit №1
Organizata ndërkombëtare terroristike “Al-Qaeda” konfirmoi vdekjen e liderit të vet Osama bin Laden, njoftoi agjencia informative Reighter. Bin Laden u eliminua natën në të gdhirë 2 maji si rezultat i një operacioni special të organizuar nga SHBA-s në Pakistan.
Udhëheqësi i revolucionit kuban Fedel Kastro e vlerësoi si “vrasje” likuidimin fizik nga shërbimet speciale amerikane të kreut të “Al-Qaeda-s” Osama bin Laden.
Osama bin Laden është shndërruar në virus, shkruan gazeta “Известия” (“Izvestia
“Terroristi № 1” Osama bin Laden, që u likuidua fizikisht në Pakistan ka përdorur teknologji bashkëkohore për prodhimin e drogës në Afganistan.
Komisoneria e Lartë e OKB-së për të drejtat e njeriut Navanethem Pillay bëri thirrje të shpallen të gjitha rrethanat e likuidimit fizik të liderit të “Al-Qaedas” Osama bin Laden, njoftoi sot agjencia France Press. “Unë dal për zbulimin e të gjitha fakteve...
Pas ekspertizës së informacionit, që përmbahej në kompuiuterat, e konfiskuar gjatë eliminimit fizik të liderit të “Al-Qaedas” Osama bin Laden, lista e terroristëve në kërkim është shtuar me emra të rinj.
Euforia në lidhje me eliminimin fizik të Osama bin Ladenit ndikoi në mënyrë
Manhattan i rrethuar me kordon policësh, përforcimi i prezencës së shërbimeve të sigurisë në metro, helikopterët e patrullimit në qiell.
Presidenti i SHBA Barack Obama i atribuoi vetes rolin e newsmaker-it kryesor në çështjen e likuidimit të “terroristit №1” Osama bin Laden.
Likuidimi i Osama bin Ladenit u bë moment me rëndësi kthese rrënjësore në luftën kundër terrorizmit.
Kreu i rrjetit terrorist global “Al-Qaeda” Osama bin Laden u asgjësua fizikisht. Për këtë u njoftoi gazetarëve personalisht Presidenti i SHBA Barak Obama.
Në Kremlin përshëndetën sukseset serioze të SHBA të arritura në luftën kundër terrorizmit ndërkombëtar, njoftuan në shërbimin e shtypit të Kryetarit të Shtetit.
Kreu i Organizatës terroriste ndërkombëtare “Al-Qaeda” u vra sot në një vilë në afërsi të kryeqytetit të Pakistanit - Islamabad dhe kufoma e tij u çua tashmë në Afganistan.
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31
Janar 2011
Kalendari i ngjarjeve
Janar 2011
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31