×
romët

Këshilli Kombëtar për Luftën ndaj Diskriminimit i Rumanisë ka gjobitur Presidentin e vendit Traian Bashesku (Traian Băsescu) me 600 lei (185 $) për thëniet e artikuluara prej tij se ciganët i shmangen punës dhe se jetojnë duke vjedhur.

Autoritetet franceze në vitin 2013 deportuan nga territori i vet 19.380 romë rumunë dhe bullgarë. Njëkohësisht u shkatërruan 165 kampe të ciganëve endacakë, në të cilat qenë vendosur me banim të dëbuarit.

Bashkëpunëtorët e organeve të zbatimit të ligjit të Bullgarisë përcaktuan identitetin e nënës biologjike të vogëlushes Maria, të marrë prej kampit cigan në Greqi nga autoritetet e vendit.

Komisioneri i Këshillit të Evropës për të Drejtat e Njeriut, Nils Muiznieks, në një letër të hapur drejtuar gazetarëve fajësoi mediat për nxitjen "e prirjeve kaq të përhapura anti-rome".

Në Greqi u arrestua një çift të martuarish, të cilët shkuan në gjendjen civile, për të marrë një certifikatë lindjeje për një djalë 2 muajsh.

Policia irlandeze i mori vajzën 7-vjeçare flokëverdhë një çifti egjiptian në Dublin, duke dyshuar se ata nuk janë prindërit e vërtetë të saj.

Në qendër të qytetit Montpellier, qendrës administrative të rajonit Languedoc-Roussillon dhe një prej qyteteve më të mëdha në jug të Francës, u duk një kamp cigan.

Në të gjithë Europën ka filluar fushata në shkallë të gjerë, për të gjetur prindërit e vajzës së bardhë, të gjetur në një kamp ciganësh në Greqi gjatë një operacioni policor.

Qindra të rinj në Paris kanë ngritur barrikada në afërsi të shkollës së vet dhe marshuan nëpër qytet në shenjë proteste kundër riatdhesimit të detyruar të familjeve të emigrantëve.

Autoritetet e qytetit të Kosice në Sllovaki deklaruan synimin e tyre për të shembur murin që ndan lagjen e romëve nga pjesët e tjera të qytetit.

Ditën e martë gjykata hungareze i shpalli akgjykimin 4 të pandehurve të akuzuar për vrasjet brutale të ciganëve në vitet 2008-2009.

Autoritetet e Londrës i kërkuan ndihmë policisë së Rumanisë për të dërguar në kryeqytetin britanik bashkëpunëtorët e vet, të cilët do të mund të ndihmojnë kolegët e tyre nga Mbretëria e Bashkuar për t’ja dalë mbanë punës me romët (ciganët), të cilët janë dislokuar mu në qendër të qytetit.

Këshilli hungarez për çështjet e mediave gjobiti gazetën e pë
Qeveria ruse ka zhvilluar një program të drejtuar për integrimin social të popullit rom në vend. Fjalë bëhet për përfshirjen e përfaqësuesve të tij në projektet kulturore, arsimore dhe ato të biznesit. Vëmendje e veçantë do t'i kushtohet arsimimit të fëmijëve romë.
Më 24 tetor në Berlin, në një atmosferë solemne, Kancelarja gjermane Angela Merkel p
Policia franceze përsëri shpërndau një kamp romësh pranë Parisit, pavarësisht faktit që François Hollande u premtoi ciganëve se nuk do prekeshin. Shoqëria dhe politika e Botës së Vjetër politikisht korrekte prej kohësh janë infektuar nga ksenofobia, për këtë janë të sigurt ekspertët e Radiokompanisë "Zëri i Rusisë".
Policia franceze gjatë inkursionit të radhës shpërndau një kamp në periferi të Parisit ku jetonin 500 romë, njoftojnë mediat lokale duke cituar burimet në organet e zbatimit të ligjit.
Stefan D., kreu i një familje cigane (rome), i cili u transferua në Britaninë e Madhe nga Republika Çeke, ka tentuar vetëvrasjen kur organet vendore të sigurimit të kujdestarisë, në fakt, i morrën atij dhe gruas tre fëmijët e tyre.
Në Mbretërinë e Bashkuar përmbaruesit filluan sot shkatërrimin e fshatit të romëve irlandezë - vendbanimit më të madh të paligjshëm në vend, që ndodhet në zonën lindore të Londrës, në lokalitetin e quajtur Dale Farm.
Publikimet e mëparshme
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31
Mars 2018
Kalendari i ngjarjeve
Mars 2018
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31