×
zona e Shengenit, 2011
Kriza në Evropë mund të jetë e mbarsur jo vetëm me pasoja ekonomike. Për shkak të destabilitetit të përgjithshëm dhe mosbesimit reciprok vendet mund të ndërmarrin hapin për rreptësimin e regjimit të emigracionit.
Në kulmin e sezonit të pushimeve verore autoritetet në Danimarkë vendosën kontrollin doganor në kufijtë me Gjermaninë dhe Suedinë. Mbi këtë pikësymin të vet Kopenhageni pat deklaruar që në muajin maj.
Në zonën e Shengenit do të rivendoset kontrolli i pasaportave në kufijtë e
Në mbledhjen e jashtëzakonshme të Këshillit të Ministrave të Brendshëm të vendeve të BE, që u zhvillua më 12 maj në Bruksel, u diskutua problemi i emigracionit.
BE do të mbrojë dhe forcojë Marrëveshjen e Shengenit, deklaroi Komisionerja evropiane pë
Këshilli i BE shpreh mendimin e vet, se shtetet e hapësirës së Shengenit nuk duhet të marrin individualisht vendimin për rivendosjen e kontrollit në kufijntë e vet të brendshëm, deklaroi Ministri i punëve të brendshme të Hungarisë Sandor Pinter.
Për më shumë se një vit Rusia po përpiqet të arrijë vendosjen e regjimit pa viza me Bashkimin Evropian.
Këshilli i BE në nivel ministrash të drejtësive dhe të punëve të brendshme do të shqyrtojnë sot mundësinë e rivendosjes së përkohëshme të kontrollit kufitar brenda zonës së Shengenit.
Parlamenti Europian do të shqyrtojë sot në mbledhjen në Strasburg mundësinë e kontrollit të përkohshëm brenda zones së Shengenit. Kreu i Komisionit Europian Jose Manuel Barroso do të propozojë masa konkrete në këtë drejtim.
Komisioni Evropian publikoi sot propozimet e veta në lidhje me saktësimin e normave të Shengenit të hapësirës pa viza të Bashkimit Evropian.
Duke komentuar karakterin e takimit të zhvilluar në Romë mes Kryeministrit të Italisë Silvio
Komisioni Europian do të shpallë pikëpamjen e vet në lidhje me mundësinë e përsosjes së marrëveshjes së Shengenit në maj. Për këtë deklaroi sot përfaqësuesi zyrtar i Komisionit Europian.
Rusia dhe Bashkimi Europian bashkërenditën “Listën e hapave të përbashkët”, të cilët do të paraprijnë nënshkrimin e marrëveshjes mbi anulimin e regjimit të vizave.
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31
Janar 2011
Kalendari i ngjarjeve
Janar 2011
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31