×
zona e Shengenit

BE-ja dhe Turqia nënshkruan një marrëveshje mbi kthimin në Turqi të emigrantëve të paligjshëm nga vendet e treta, të cilat kanë depërtuar në BE nëpërmjet territorit të Turqisë.

Bullgaria dhe Rumania nuk mund të bashkohen me zonën e Shengenit nga 1 janari i vitit 2014, deklaroi sot Kreu i Komisionit Evropian, Jose Manuel Barroso.

Vendimi i Komisionit Evropian për t’i bllokuar Bullgarisë dhe Rumanisë, në fakt për një kohë të pacaktuar, pranimin në Shengen është thjesht i një natyre politike dhe dëshmon për ndarjen e organizatës në bazë të parimit të vertikales hierarkike - mendon vëzhguesi i Radiokompanisë "Zëri i Rusisë" Pjotër Iskenderov.

Bullgaria dhe Rumania nuk mund të hyjnë në zonën Shengen në vitin 2014 pasi Bashkimi Evropian "nuk është i gatshëm të zgjerojë hapësirën e Shengenit".

Në valën e euroskepticizmit politikanët e arsyeshëm e mendjekthjellët në Evropën Qendrore dhe Lindore janë përpjekur të marrin në konsideratë aspekte të caktuara të kursit socio-ekonomik dhe politik që ndiqet në shumë vende të suksesshme të Azisë Jug-Lindore dhe Amerikës Latine.

Të enjten në një takim në Bruksel ministrat e brendshëm dhe ministrat e drejtësisë të vendeve të BE-së shtynë deri në fund të vitit 2013 pranimin e Bullgarisë dhe Rumanisë në zonën Shengen.
Gjermania do të vërë veton ndaj pranimit të Rumanisë dhe Bullgarisë në zonën Shengen.
Rusia po avancon vendosmërisht drejt regjimit të marrëdhënieve pa viza me BE-në. Marrëveshja për lehtësimin e regjimit të kalimit të kufirit mes rajonit të Kaliningradit të Rusisë dhe rajoneve të Polonisë hyn në fuqi në korrik. Kjo është një iniciativë dypalëshe ruso-polake, e cila u pranua nga Komisionin Evropian.
Vendet e Bashkimit Evropian ranë dakort për mundësinë e aplikimit të kontrolleve
Rusia dhe Norvegjia kanë rënë dakord për kalimin e kufirit pa viza për banorët e zonave kufitare.
Vendosjen e kontrolleve kufitare ndërmjet vendeve të zonës së Shengenit e propozoi  Ministri i Punëve të Brendshme të Gjermanisë Hans-Peter Friedrich. Për këtë ai ka deklaruar në një intervistë dhënë botimit “Rheinische Post”.
Bullgaria i plotësoi kushtet e BE-së për hyrjen e vendit në zonën Shengen. Për këtë deklaroi Zëvendëskryeministri, Kreu i MPJ të Bullgarisë Cvetan Cvetanov në Kongresin Evropian të Policisë që u mbaj në Berlin.
Kriza në Evropë mund të jetë e mbarsur jo vetëm me pasoja ekonomike. Për shkak të destabilitetit të përgjithshëm dhe mosbesimit reciprok vendet mund të ndërmarrin hapin për rreptësimin e regjimit të emigracionit.
Në kulmin e sezonit të pushimeve verore autoritetet në Danimarkë vendosën kontrollin doganor në kufijtë me Gjermaninë dhe Suedinë. Mbi këtë pikësymin të vet Kopenhageni pat deklaruar që në muajin maj.
Në zonën e Shengenit do të rivendoset kontrolli i pasaportave në kufijtë e
Në mbledhjen e jashtëzakonshme të Këshillit të Ministrave të Brendshëm të vendeve të BE, që u zhvillua më 12 maj në Bruksel, u diskutua problemi i emigracionit.
BE do të mbrojë dhe forcojë Marrëveshjen e Shengenit, deklaroi Komisionerja evropiane pë
Publikimet e mëparshme
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31
Mars 2018
Kalendari i ngjarjeve
Mars 2018
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31