×
elektrostacioni atomik i Çernobilit, 2011
Me 1 minutë heshtje dhe rënien e Këmbanës së Paqes p
Të martën në Çernobil, në territorin e tempullit të vetëm
Rusia propozon rritjen e përgjegjësisë së vendeve, të cilat shfrytëzojnë energjinë bërthamore, për sigurinë e elektrostacioneve atomike.
Me shërbesën kishtare të përshpirtjes për viktimat e katastrofës së Çernobilit, e cila u krye nga Patriarku i Moskës dhe Gjithë Rusisë Kirill, filluan sot në Kiev aktivitetet përkujtimore kushtuar 25 vjetorit të kësaj tragjedie.
Presidenti i Rusisë Dimitri Medvediev siguroi, se shteti do të mbajë një qëndrim mjaft të përgjegjshëm përkatësisht energjetikës atomike.
Ne vepruam më operativisht se japonezët, deklaroi për gazetën «Комсомольская правда» (“Komsomolskaja pravda”) Heroi i Rusisë Nikollai Antoshkin duke treguar mbi punimet e zhvilluara për likuidimin e pasojave të avarisë në elektrostacionin atomik të Çernobilit.
Projekti, sipas të cilit do të ndërtohet elektrostacioni atomik bjellorus, është një nga më të parrezikshmit në botë, deklaroi Drejtori i programeve të Korporatës shtetërore ruse “Rosatom” Sergei Bojarkin.
Ukraina shpreson të grumbullojë 740 milionë dollarë për sarkofagën e elektrostacionit
Mbulesa e re, e sigurt mbi bllokun energjetik të elektrostacionit atomik të Çernobilit do të ndërtohet në vitin 2015.
Konferenca ndërkombëtare “25 vjet pas Katastrofës së Çernobilit. Siguria e së ardhmes” hapet sot në Kiev.
Komisioni Europian, Banka Europiane për Rindërtim dhe Zhvillim si dhe 25 vende të bot
Presidenti i Ukrainës Viktor Janukoviç i bëri thirrje komunitetit botëror për zgjidhjen e përbashkët të problemit të Çernobilit.
Në Kiev sot po fillon seria e aktiviteteve ndërkombëtare kushtuar 25-vjetorit të avarisë që ndodhi në elektrostacionin atomik të Çernobilit. Pritet pjesëmarrja në këto aktivitete e rreth 50 delegacioneve të huaja.
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31
Janar 2011
Kalendari i ngjarjeve
Janar 2011
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31