×
elektrostacioni atomik i Çernobilit
Misioni ekspert i Agjencisë Ndërkombëtare për Energjinë Atomike (ANEA) filloi verifikimin
Dita Ndërkombëtare e përkujtimit të viktimave të aksidenteve dhe katastrofave të rrezatimit radioaktiv kremtohet më 26 prill. Në këtë ditë në vitin 1986 në centralin bërthamor të Çernobilit ndodhi një aksident i tmerrshëm, i cili e detyroi njerëzimin të mendojë seriozisht për sigurinë e energjetikës bërthamore.
Sot, më 26 prill, mbushen plot 27 vjet që nga dita e katastrofës së tmerrshme në elektrostacionin atomik të Çernobilit.
Shkatërrimi i pjesshëm i faqeve të mureve dhe çatisë së leht
Kompanitë franceze të ndërtimit “Vinci” dhe “Bouygues” si masë paraprake
Për këtë u deklarua në Komisionin kombëtar të Mbrojtjes nga Rrezatimet të Ukrainës. Atje besojnë se në këtë qytet mund të jetojë pa problem personeli i mirëmbajtjes së centralit bërthamor.
Më 26 prill, në përputhje me Dekretin e Presidentit të Rusisë kremtohet Dita e pjesëmarrësve të likuidimit të pasojave të aksidenteve e katastrofave të rrezatimit radioaktiv dhe kujtimit të viktimave të tyre. Pikërisht, si në këtë ditë, në vitin 1986 ndodhi tragjedia në centralin bërthamor të Çernobilit.
Në centralin bërthamor të Çernobilit filloi të ndërtohet një sakrofag të ri. Konstruksioni destinohet të mbulojë bllokun e katërt të energjisë të centralit, ku 25 vjet më parë ndodhi katastrofa më e madhe teknogjene.
Me 1 minutë heshtje dhe rënien e Këmbanës së Paqes p
Të martën në Çernobil, në territorin e tempullit të vetëm
Rusia propozon rritjen e përgjegjësisë së vendeve, të cilat shfrytëzojnë energjinë bërthamore, për sigurinë e elektrostacioneve atomike.
Me shërbesën kishtare të përshpirtjes për viktimat e katastrofës së Çernobilit, e cila u krye nga Patriarku i Moskës dhe Gjithë Rusisë Kirill, filluan sot në Kiev aktivitetet përkujtimore kushtuar 25 vjetorit të kësaj tragjedie.
Presidenti i Rusisë Dimitri Medvediev siguroi, se shteti do të mbajë një qëndrim mjaft të përgjegjshëm përkatësisht energjetikës atomike.
Ne vepruam më operativisht se japonezët, deklaroi për gazetën «Комсомольская правда» (“Komsomolskaja pravda”) Heroi i Rusisë Nikollai Antoshkin duke treguar mbi punimet e zhvilluara për likuidimin e pasojave të avarisë në elektrostacionin atomik të Çernobilit.
Projekti, sipas të cilit do të ndërtohet elektrostacioni atomik bjellorus, është një nga më të parrezikshmit në botë, deklaroi Drejtori i programeve të Korporatës shtetërore ruse “Rosatom” Sergei Bojarkin.
Ukraina shpreson të grumbullojë 740 milionë dollarë për sarkofagën e elektrostacionit
Mbulesa e re, e sigurt mbi bllokun energjetik të elektrostacionit atomik të Çernobilit do të ndërtohet në vitin 2015.
Konferenca ndërkombëtare “25 vjet pas Katastrofës së Çernobilit. Siguria e së ardhmes” hapet sot në Kiev.
Publikimet e mëparshme
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31
Mars 2018
Kalendari i ngjarjeve
Mars 2018
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31