×
myslimanët, Tetor 2013

Në Kenia policia përdori gazin lotsjellës dhe mjete të tjera speciale për shpërndarjen e demonstratës së iniciuar në shenjë proteste kundër vrasjes së klerikut mysliman, i cili dyshohej për lidhje me ekstremistët.

Patriarku i Moskës dhe i gjithë Rusisë Kirill uroi sot Kryetarin e Bordit Qendror Shpirtëror të Myslimanëve të Rusisë, Myftiun Suprem Tallgat Taxhuddin me rastin e përvjetorit të 225-të të kësaj organizate dhe shprehu gatishmërinë e tij për të bashkëpunuar me bashkësitë myslimane në çështjen e ruajtjes së vlerave morale në shoqëri.

Myslimanët e mbarë botës, përfshirë edhe ata të Rusisë, sot (më 15 tetor) kanë filluar të kremtojnë festën e Fitër Bajramit ndryshe "Bajramin e Madh" (Eid al-Fitr ose Eid al-Adha, e cila në gjuhën arabe do të thotë "Dita e Kurbanit"). Kjo është një nga festat më të rëndësishme myslimane dhe zgjat ajo plot katër ditë.

Myslimanët u mblodhën me rastin e Kurban Bajramit në xhaminë qendrore të Moskës, ku ka filluar lutja me rastin e festës.

Gjykata në Malajzi vendosi se fjala "Allah" mund të përdoret vetëm nga myslimanët e vendit.

Në Kenia policia përdori gazin lotsjellës dhe mjete speciale për të shpërndarë demonstratën kundër vrasjes së klerikut mysliman, i cili dyshohej për lidhje me ekstremistët. Siç njoftoi televizioni i Kenias, në mesin e demonstruesve ka të plagosur.

Sipas parashikimit të shkencëtarëve francezë, popullsia e Tokës deri në vitin 2050 do të arrijë shifrën 10 miliardë. Popullsia e Afrikë do të dyfishohet, popullsia e Amerikës do të kalojë miliardin, ndërsa ajo e Europës, në të kundërt, do të reduktohet. Kjo do të sjellë një riorganizim politik të botës dhe luftën për burimet në shterim.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31
Tetor 2013
Kalendari i ngjarjeve
Tetor 2013
1
2
3
5
6
7
8
9
10
11
12
13
16
17
18
19
20
21
23
24
25
26
27
29
30
31