×
hekurudha, Tetor 2013

Tuneli i parë hekurudhor nën Ngushticën e Bosforit, që lidh Azinë me Europën, do të inaugurohet sot në Stamboll, në ditën e 90-vjetorit të themelimit të Republikës Turke.

Olimpiada Dimërore e vitit 2014 në Soçi ka marrë tani në dispozicion të vet edhe një objekt tjetër. Më 28 tetor u vu në shfrytëzim stacioni i ri hekurudhor "Adler", i cili është ndërtuar me përdorimin teknologjive më të fundit dhe në përputhje me kërkesat më të rrepta të sigurisë.

Presidenti i Rusisë Vladimir Putin mori pjesë në ceremoninë e inaugurimit të stacionit të ri të trenit në Adler.

Në Kinë, në vijën hekurudhore Qinghai-Tibet u përplasën dy trena udhëtarësh. Si rezultat i kësaj humbi jetën një person, 50 të tjerë u plagosën. Dy prej tyre janë në gjendje të rëndë.

Në shtetin Utah një qytetare 29-vjeçare, duke u përpjekur t'i shpëtojë ndjekjes nga ana e policisë, injoroi sinjalin ndalues të semaforit dhe kaloi mbi shinat e trenit.

Në Belgjikë ndodhi rrëzimi i një treni mallrash të ngarkuar me makina të reja të markës "Fiat".

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31
Tetor 2013
Kalendari i ngjarjeve
Tetor 2013
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
16
17
18
19
20
21
22
23
25
26
27
30
31