×
hekurudha, Maj 2013
Kompania "Hekurudhat e Rusisë" nënshkroi një kontratë me Serbinë për ndërtimin dhe rikonstruktimin e infrastrukturës hekurudhore si dhe furnizimin në këtë vend të trenave diesel.
Rreth 1.400 banorët e evakuuar për shkak të avarisë, që ndodhi më 6 maj me trenin e ngarkuar me kimikate në Belgjikë, janë kthyer në shtëpitë e tyre, njoftuan të premten mediat lokale.
Ambientalistët po u bien kambanave të alarmin lidhur me pasojat e mundshme negative të aksidentit që ndodhi me trenin e ngarkuar me nënprodukte nafte në qarkun e Rostovit.
Numri i viktimave, si rezultat i daljes nga shinat të cisternave dhe më pas të marrjes
Në vendin e daljes nga shinat dhe rrëzimit të trenit me akrilonitrilit pranë rajonit Ghent është gjetur një vatër e re e ndotjes kimike. Siç njoftoi sot kanali televiziv RTBF, autoritetet filluan evakuimin e ri të banorëve të zonës përreth.
Të paktën 22 persona u plagosën të enjten si pasojë e një përplasjeje mes dy trenave udhëtarësh në një tunel në rrethinat e Beogradit, në Serbi.
Dy trena pasagjerësh të linjës Beograd-Novi Sad u përplasën sot në tunelin "Toshin Bunar" në kryeqytetin serb. Siç njoftuan përfaqësuesit e policisë, "ka shumë të lënduar".
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31
Maj 2013
Kalendari i ngjarjeve
Maj 2013
1
3
4
5
6
8
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
25
26
27
28
29
30
31