×
Côte d'Ivoire
Autoritetet e Côte d'Ivoire (Bregut të Fildishtë) janë fajtorë për shkelje masive të të drejtave të njeriut, thuhet në raportin e Organizatës ndërkombëtare të të drejtave të njeriut Amnesty International.
OKB-ja u ofroi ndihmë autoriteteve të Côte d'Ivoire (Bregu i Fildishtë) për hetimin e rrethanave të shtypjes masive natën e Vitit të Ri në qytetin Abixhan, ku si pasojë gjetën vdekjen 61 persona.
Në kryeqytetin e Angolës 10 persona gjetën vdekjen dhe rreth 120 të tjerë u plagosën si rezultat i shtypjes masive që ndodhi në stadiumin, ku po zhvillohej një shërbesë fetare.
Presidenti i Bregut të Fildishtë (Côte d'Ivoire) Alassane Ouattara shpërndau qeverinë e vendit të formuar vetëm në mars të këtij viti.
Në Côte d'Ivoire u arrestua Sekretari i Përgjithshëm i partisë, ish-Presidenti i vendit Laurent Gbagbo. Ky është tashmë arrestimi i tretë i një zyrtari të lartë në javën e fundit.
Presidenti rebel i Bregut të Fildishtë (Côte d'Ivoire) Laurent Koudou Gbagbo u arrestua prej ushtarakëve francezë në Abidxhan (Abidjan) dhe iu dorëzua opozitës, njoftoi përfaqësuesi zyrtar i Gbagbo-s në Paris.
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31
Maj 2018
Kalendari i ngjarjeve
Maj 2018
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31