×
fauna

Qarqet perëndimore të shtetit të Floridës iu nënshtruan një dyndjeje masive të hardhucave të mëdha të familjes Tupinambis teguixin, areali i përhapjes së të cilave kanë qenë gjithmonë vendet e Amerikës Latine.

Për shkak të ndryshimeve klimatike në Tokë njerëzimi rrezikon të humbasë deri në 30 për qind të specieve të kafshëve dhe llojeve të bimëve. Siç zbuluan shkencëtarët, organizmat e gjalla nuk kanë kohë që të përshtaten me ndryshimet e motit. Njëkohësisht, sipas mendimit të studiuesve, si rezultat i tyre mund të duken ekosisteme të reja.

Sipas të dhënave të reja, rreth një e treta e kafshëve q
Kafshë më të tmerrshme se macet nuk ka. Biologët amerikanë nga Instituti Smithsonian i kanë njohur macet e shtëpisë si një rrezik të vërtetë për natyrën. Ato janë fajtore për zhdukjen nga faqja e dheut të 33 lloje të shpendëve dhe të kafshëve, konfirmojnë shkencëtarët dhe njëkohësisht paralajmërojnë për rrezikun që i kanoset prej tyre minjve dhe kafshëve të tjera të vogla, veçanërisht në qytetet e mëdha.
Gjithnjë e më shumë gjallesa po kalojnë në kategorinë e atyre në rrezik për zhdukje dhe vetëm para pak kohe lista e bimëve dhe kafshëve në zhdukje u shtua me 400 specie të reja.
Parqet e njohur “Dendrarij” (Kopshti botanik) dhe “Juzhnie kulturi” në rrethinat e Soçit do të transformohen deri në Olimpiadën e vitit 2014. Të dy kopshtet botanike do të marrin statusin e zonave nën mbrojtje të veçantë nga shteti dhe do të bëhen pjesë e Parkut Kombëtar të Soçit.
Rusia, flora, ekologjia, fauna, rezervat, kopsht botanik
Përfaqësuesi i një prej specieve të reja të gjitarëve u zbulua në një nga parqet kombëtare të shtetit brazilian Rio de Janeiro.
Në gadishullin e Kamçatkës (Lindja e Largët e Federatës Ruse) filluan të zgjohen në masë arinjtë e murrmë pas gjumit dimëror.
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31
Maj 2018
Kalendari i ngjarjeve
Maj 2018
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31