×
metroja

Në ndjekje të pikësynimit për t'iu kundërvënë terrorizmit bordi drejtues i metrosë së Moskës në vend të bar-bufeve dhe kafeterive do të krijojë zona të inspektimit (kontrollit).

Stacioni i metrosë së Kievit "Kreshjatik" u mbyll përsëri për shkak të kërcënimit të minimit të tij, njoftoi shërbimi për shtyp i metrosë.

Tre stacione qendrore të metrosë së Kievit janë mbyllur përkohësisht për shkak të një njoftimi të marrë mbi vendosjen e eksplozivëve në një nga ato, pasagjerët u evakuuan prej andej.

Mes stacioneve "Tulskaja" dhe "Serpuhovskaja" të metrosë së Moskës është vërejtur përhapja e një tymi të dendur.

Në metronë e Moskës, duke filluar nga dita e sotme, nisi të punojë një automat, me anë të të cilit mund të merret një biletë falas për në metro duke bërë 30 ulje-ngritje.

Një aparat, i cili do të japë bileta për një kalim falas në metronë e Moskës për 30 ulje-ngritje, do të instalohet në hyrje të stacionit "Vistavoçnaja", njoftoi Komiteti Olimpik i Rusisë.

Metroja e Moskës është një nga më të bukura në botë. Shumica e stacioneve të saj janë vepra të vërteta arti. Por kësaj here ne do të flasim për atë që është e fshehur nga syri i publikut - mbi misteret e qytetit nëntokësor.

Zjarri i Lojrave të 22-ta Olimpike Dimërore të vitit 2014 ditën e mërkurë vizitoi metronë e Moskës, duke udhëtuar në linjën e metrosë "Arbatsko-Pokrovskoje" nga stacioni "Sllavjanskij Bulvar" deri në "Park Pobedi".

Në Shën Petersburg për shkak të zjarrit dhe tymi që u përhap në stacionin e metrosë "Petrogradskaja" u mbyllën hyrjet në katër stacione: "Gorkovskaja", "Çjornaja reçka", "Pionerskaja" dhe "Udelnaja".

Treni i pazakontë u shfaq ditën e martë në metronë e qyteti Valaparaiso të Kilit.

Shkallët e një prej stacioneve të metrosë të Brukselit u zëvendësua ditën e enjte për një ditë në butona të zinj dhe të bardhë, të cilat jepnin tingujt e një pianoje, nëse mbi to vihej këmba.

Trenat me sistemin autopilot do të fillojnë të qarkullojnë në metronë e Moskës në vitin 2015, njoftoi Nënkryetari i Metrosë së Moskës.

Në Kajro u ndërpre qarkullimi i trenave në metro, menjëherë pasi dy bomba u gjetën në një nga stacionet, njoftoi zëdhënësi i policisë.

Në New York, në një nga vagonët e metrosë, pasagjerët gjetën një peshkaqen të ngordhur.

Një punonjës i metrosë së Moskës në momentin kur po dilte
11 persona u drejtuan për ndihmë mjekësore pasi në një nga linjat e metrosë së Moskës mëngjesin e të martës ndaloi përkohësisht lëvizja. 6 persona janë hospitalizuar.
Një tjetër re tymi u duk në linjën portokalli të metrosë së Moskës “Sokolniçeskaja” (russ. "Сокольническая ветка").
Më shumë se 30 persona janë drejtuar për ndihmë mjekësore si rezultat i zjarrit që ra në metronë e Moskës, 4 janë hospitalizuar.
Një grua u helmua nga gazërat e emetuar si pasojë e djegies së një kablli të tensionit të lartë mes stacioneve "Ohotnij Riad" dhe "Biblioteka imeni Lenina" (russ. "Охотный ряд" dhe "Библиотека имени Ленина"), ajo u dërgua në spital.
Publikimet e mëparshme
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31
Maj 2018
Kalendari i ngjarjeve
Maj 2018
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31