×
energjetika atomike, 2012
Në Japoni u miratuan rregullat e reja të funksionimit të centraleve bërthamore. Rrezja e "zonës së sigurisë" rreth elektrostacionit atomik është rritur nga 10 deri në 30 km. Atje në rast aksidenti do të zhvillohen punët për likuidimin e pasojave.
Teherani mbështet përpunimin e dokumentave ndërkombëtare që ndalojnë sulmet kundër objekteve bërthamore paqësore.
Qeveria e Japonisë do të shqyrtojë mundësinë e heqjes dorë në mënyrë të plotë nga përdorimi i energjisë bërthamore në të ardhmen.
Bashkëpunimi në sferën e energjetikës do të jetë një nga çështjet më të rëndësishme të bisedimeve ruso-turke në Moskë. Vladimir Putin dhe Rexhep Tajip Erdogan do të diskutojnë jo vetëm ndërveprimin në sektorin e naftës dhe gazit, por edhe realizimin e projektit më të madh investues rus në Turqi - ndërtimin e centralit bërthamor "Akuju".
Në Tokio sot më shumë se 100.000 njerëz do të marrin pjesë në një aksion proteste kundër përdorimit të energjisë bërthamore.
Turqia planifikon të ndërtojë 12 blloqe reaktorësh bërthamorë në 7-8 vitet e ardhshme. Në lidhje me këto plane informoi sot në Forumin Ekonomik Ndërkombëtar të Shën Petersburgut Ministri turk i Energjisë Taner Yildiz.
Ndërtimi i сentralit bërthamor “Kudankullam” në shtetin indian Tamilnad me pjesëmarrjen e Rusisë u ripërtëri. Ai konsiderohet objekt kyç i bashkëpunimit ruso-indian në fushën e atomit paqësor. Vendimi për ripërtëritjen e punës u morr pas dy muajsh “ngrirje”, që lidhej me shfaqjen e kundërshtarëve të projektit.
Policia e Indisë dëboi nga vendi qytetarin 39-vjeçar gjerman Zonntega Rainer Hermann. Ai ë
Shqipëria tani për tani refuzon planet për projektimin dhe ndërtimin e centralit bërthamor, i cili mendohet të vendoset në afërsi të kufirit me Malin e Zi, në zonë sizmikisht aktive.
Ardhmërinë e enegjetikës botërore po diskutojnë përfaqësuesit e më shumë se 130 vendeve në konferencën “World Future Energy Summit” në Abu Dhabi.
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31
Janar 2012
Kalendari i ngjarjeve
Janar 2012
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
17
18
19
20
21
22
23
24
25
27
28
29
30
31