×
Siria, 6 maj 2013
Ushtria siriane ka shënjestruar objektivat, të cilat do të goditen në Izrael, në
Siria ka drejtuar tashmë nga territori i Izraelit raketat e veta pas dhënies së goditjeve prej Forcave Ajrore izraelite mbi objektet e saj ushtarake në afërsi të Damaskut. Bateritë raketore janë drejtuar gjithashtu edhe nga Palestina e pushtuar prej Izraelit. Sipas informacionit të burimeve siriane, raketat janë të gatshme për të dhënë goditje "mbi objekte të caktuara" në rastin e ndonjë agresioni të ri.
Kanali televiziv libanez “Al Mayadeen”, i lidhur me lëvizjen islamike "Hezbollah", deklaroi se autoritetet siriane kanë urdhëruar grupet ilegale palestineze në Lartësitë e Golanit që të fillojnë të veprojnë kundër Izraelit.
Moska supozon se diskutimi aktiv i përdorimit të mundshëm të armës kimike në Siri dëshmon mbi përgatitjen e opinionit publik për intervencion nga jashtë në këtë vend.
Komisioni special i OKB-së për hetimin e shkeljeve të të drejtave të njeriut në Siri zotëron të dhëna mbi përdorimin e armës kimike nga rebelët sirianë - gazit sarin që vepron në sistemin nervor dhe shkakton paralizim.
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31
Maj 2013
Kalendari i ngjarjeve
Maj 2013
4
5
11
12
18
19
25
26