×
rrezatimi radioaktiv, Gusht 2013

Niveli i kërcënimit, që vjen nga rrjedhja e kohëve të fundit nga një prej rezervuarëve të centralit bërthamor "Fukushima-1", është rritur nga niveli i parë "situatë anormale" deri në nivelin e tretë "incident serioz" sipas shkallës ndërkombëtare të vlerësimit të kërcënimeve bërthamore, njoftoi Departamenti i Kontrollit të Objekteve Bërthamore i Japonisë (NRA).

Autoritetet japoneze rritën nivelin e rrezikut të rrezatimit pas rrjedhjes së të paktën 300 ton uji radioaktiv në tokë nga njëri prej rezervuarëve të centralit bërthamor japonez "Fukushima-1".

Rrjedhja më e madhe e ujit radioaktiv, që nga koha e aksidentit, ndodhi në elektrostacionin atomik "Fukushima-1" - u derdhën 300 ton ujë me përmbajtje stroncium-90 dhe radionukleide të tjera rreth 80 milionë becquerels për litër, ndërkohë që norma e lejueshme është 30 becquerels për litër.

Në centralin bërthamor "Jinshan" në Tajvan, i cili ndodhet në pjesën veriore të ishullit, gjatë 3 viteve mund të ketë ndodhur rrjedhja e ujit radioaktiv në mjedisin rrethues, njoftohet në raportin e një komisioni qeveritar.

Qeveria e Japonisë pranoi se çdo ditë nga centrali bërthamor "Fukushima-1", që pësoi avari, derdhen në det rreth 300 ton ujë radioaktiv, njoftojnë ditën e mërkurë mediat e Tokios.

Autoritetet japoneze për herë të parë lejuan banorët e një sërë rajoneve përreth centralit bërthamor që pësoi avari, "Fukushima-1", të kthehen në shtëpitë e tyre për një afat 3-mujor, njoftuan mediat japoneze.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31
Gusht 2013
Kalendari i ngjarjeve
Gusht 2013
1
3
4
5
6
8
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
22
23
24
25
26
27
29
30
31