×
rrezatimi radioaktiv, 2011
Doganierët rusë bllokuan kontrabandën e materialeve radioaktive nëpërmjet aeroportit moskovit “Sheremetievo”. Sistemi stacionar i monitorimit të rrezatimit zbuloi 18 artikuj prodhimi industrial të paketuar në bombola individuale çeliku.
Në Japoni, për shkak të problemeve teknike që lindën të enjten në mëngjes, u ndalua reaktori i dytë i centralit bërthamor “Mihama”. Ai ndodhet rreth 320 kilometra në perëndim të Tokios, në prefekturën Fukui.
Ceziumi radioaktiv, i cili depërtoi në ujërat e oqeanit si pasojë e katastrof
Në Japoni përfundoi konstruktimi i kupolës (kubesë) mbrojtëse mbi bllokun e parë të dëmtuar të centralit bërthamor “Fukushima-1”. Kulmi i bllokut u dëmtua rëndë gjatë tërmetit katastrofik të 11 marsit.
Në centralin bërthamor japonez, që pësoi avari në mars të këtij viti “Fukushima-1,” pushoi së funksionuari impianti i pastrimit të ujit radioaktiv që ka përmbytur katet nëntokësore dhe sistemin e kullimit të centralit.
U shënua një nivel rekord jashtëzakonisht i lartë rrezatimi radioaktiv në elektrostacionin atomik “Fukushima-1”, njoftojnë mediat japoneze. Niveli i rrezatimit ka arritur 10.000 millisieverts në orë - dozë vdekjeprurëse kjo për njeriun.
Shërbimi Sanitar i Rusisë shpreson të marrë nga Japonia të dhëna
Në ujin e detit në afërsi të centralit bërthamor japonez “Fukushima-1” për herë të parë u gjet substanca e quajtur Telur radioaktiv-129m.
Në centralin bërthamor japonez “Fukushima-1” u arrit të lançohet sërish sistemi i purifikimt të ujit radioaktiv, i cili u ndalua më parë sot për shkak të rrjedhjes së tij.
Specialistët japonezë kanë gjetur stroncium radioaktiv në fund të detit në rajonin e centralit bërthamor “Fukushima-1”, i cili u dëmtua rëndë nga tërmeti dhe cunami që e pasoi atë më 11 mars të këtij viti.
Në ishullin e Sahalinit është anuluar regjimi i rreptë i kontrollit për rrezatimin
Likuidatorët e avarisë, që ndodhi në elektrostacionin atomik japonez “Fukushima-1”, u detyruan të ndërpresin pompimin e ujit të ndotur me rrezatim radioaktiv nga objektet nëntokësore dhe sistemi i kullimit të elektrostacionit.
Publikimet e mëparshme
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31
Janar 2011
Kalendari i ngjarjeve
Janar 2011
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31