×
Era e Kozmonautikës, Maj 2012
Anija kozmike amerikane Dragon kthehet sot në Tokë. Kapsula pa pilot po shkëputet nga Stacioni
Siç treguan dhe diskutimet e zhvilluara në Simpoziumin ndërkombëtar mbi kozmosin, që
Specialistët e NASA-s arritën në konkluzionin, se në Sistemin Diellor numërohen
Ankorimi i anijes kozmike ruse “Sojuz” me Stacionin Kozmik Ndërkombëtar (SKN) u realizua në një lartësi rekord, njoftojnë në Qendrën e Drejtimit të Fluturimeve (QDF). Ekuipazhi që sapo mbërriti do të ndërmarrë ekspeditën e parë më kohëgjatë për këtë vit në SKN - më shumë se 4 muaj.
Anija kozmike “Sojuz TMA-04M” u ankorua sot me Stacionin Kozmik Ndërkombëtar (SKN), njoftuan në Qendrën ruse të Drejtimit të Fluturimeve. Bashkimi i saj me SKN u realizua sot në regjim automatik.
Më 17 maj është planifikuar ankorimi i anijes kozmike ruse “Sojuz TMA-04M” me Stacionin Kozmik Ndërkombëtar (SKN), që startoi me sukses të martën në mëngjes nga kozmodromi “Bajkonur” në Kazakistan. Për një afat 126-ditor do të hyjnë në detyrë kozmonautët rusë Gennadi Padallka, Sergei Revin si dhe astronauti i NASA-s Joseph Acaba.
NASA i dha lejë kompanisë private “Space-X” të dërgojë në Stacionin Kozmik Ndërkombëtar (SKN) anijen kozmike të përdorimit shumëherësh të përpunuar prej saj.
Anija ruse “Sojuz”, e cila startoi sot në mëngjes drejt Stacionit Kozmik Ndërkombëtar (SKN) me ekuipazhin e ri në bord, doli tashmë në orbitën rreth Tokësore. Ankorimi i anijes kozmike me SKN është planifikuar për datën 17 maj.
Fluturimi i parë në Stacionin Kozmik Ndërkombëtar i anijes private kapsulë &ldquo
Eksperimenti "Mars-500", i cili imiton ekspeditën në Planetin e Kuq, do të ishte e arsyeshme të vazhdohej në orbitën rreth Tokës, mendojnë drejtuesit e tij.
Ekuipazhet e para për këtë vit të ekspeditës kohëgjat
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31
Maj 2012
Kalendari i ngjarjeve
Maj 2012
1
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
18
19
20
21
22
24
25
26
27
28
29
30