×
Era e Kozmonautikës, Janar 2012
Agjencia Federale Kozmike e Rusisë “Roskozmos” do të shtyjë për një
Si versioni më i mundshëm i incidentit që ndodhi me stacionin ndërplanetar rus
Në bazën e Forcave Ushtarake Ajrore të Shteteve të Bashkuara Vandenberg (Kaliforni) të
Komiteti për eksplorimin e hapësirës kozmike i Japonisë ka vendosur të
Një komision ndërinstitucional nxorri kokluzionet mbi shkaqet që çuan në avarinë e
Anija kozmike ruse e mallrave “Progress M-14M” startoi më 25 janar në 23:06:40 sekonda sipas orës së Moskës (GTM) nga kozmodromi “Bajkonur” drejt Stacionit Kozmik Ndërkombëtar (SKN).
Anija ruse e transportimit të mallrave “Progress M-13M” natën e pritshme do të
Astronomët kanë zbuluar një galaktikë xhuxhe në një distancë prej 7 miliardë vite dritë larg nga Toka. Masa e objektit e tejkalon vetëm 190 milionë herë masën e Diellit.
Shkencëtarët rusë do të ulen në Hënë, ku do të ngrihet shpejt një stacion vendbanimi.
Shtetet e Bashkuara lëshuan në kozmos satelitin WGS 4 për sigurimin e ndërlidhjes me aparatet fluturuese të papilotuara që përdoren në Lindjen e Mesme dhe në Azi.
Misioni i stacionit ndërplanetar rus “Phobos-Grunt” përfundoi, pa filluar ende. Aparati që u drejtua për në Mars nuk doli në orbitën e duhur.
Njoftimet e Ministrisë së Mbrojtjes të Rusisë se aparati kozmik “Phobos-Grunt” të
Fragmentet e stacionit ndërplanetar rus “Phobos-Grunt” ranë në Oqeanin Paqësor 1.250 kilometra në perëndim të ishullit Wellington (Kili), njoftoi Zëdhënësi i Trupave të Mbrojtjes Ajrore dhe Kozmike të Rusisë Kolonel Aleksei Zollotuhin.
Sipas vlerësimeve të ekspertëve rusë, stacioni ndërplanetar “Phobos-Grunt” do
Orbita e Stacionit Kozmik Ndërkombëtar (SKN) sot do të ngrihet në lidhje me
Sistemi më i vogël diellor në Galaktikën tonë u zbulua nga shkenc
Fragmentet e “Phobos-Grunt” do të bien në Tokë në periudhën midis 14 dhe 16 janarit.
Fragmente të stacionit ndërplanetar “Phobos-Grunt” mund të fillojnë të bien q
Kina nxorri me sukses në orbitë satelitin e destinuar për sondimin e telekomanduar në
Supozohet se në Tokë do të bien fragmente të stacionit ndërplanetar rus &ldquo
Publikimet e mëparshme
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31
Janar 2012
Kalendari i ngjarjeve
Janar 2012
1
2
3
5
7
8
10
14
15
18
19
21
22
24
25
28
29