×
stuhi magnetike

Shpërthimet e fuqishme diellore provokuan në Tokë një stuhi të fortë gjeomagnetike, e cila do të zgjasë disa ditë. Ekspertët konfirmojnë se ky aktivitet diellor mund të ndikojë në gjendjen shëndetësore dhe shpirtërore të njerëzve meteopatë (meteodependentë), të cilët në ditët e fundit po vuajnë gjithnjë e më shpesh nga dhimbjet e kokës dhe kanë marrje mendsh, si dhe në funksionimin e pajisjeve teknike.

Në Siberinë Lindore, në qendrën e banuar Listvjanka, pranë liqenit të Bajkalit modernizuan teleskopin me vakuum - më i madhi në të gjithë kontinentin euroaziatik. Analogu i tij më i afërt ndodhet vetëm në Amerikën e Veriut.

Një shpërthim me fuqi të madhe ndodhi këtë natë në Diell. Burimi i tij është zona aktive 1875, njoftoi Instituti i Gjeofizikës së Aplikuar të Shërbimit Hidrometeorologjik rus.

Të premten dhe të shtunën më 25 dhe 26 tetor të vitit 2013, në Tokë pritet të ketë stuhi magnetike.

Stuhitë magnetike mund të shërbejnë si shkaqe për lëshimet e pasuksesshme të raketave balistike, mendon Drejtori i Institutit të magnetizmit tokësor, jonosferës dhe shpërndarjes së valëve të radios me emrin e Pushkovit, Vladimir Kuznecov.

Bashkëpunëtorët e NASA-s regjistruan hedhjen e një mase koronale në Diell. Aktualisht në drejtim të Tokës po zhvendoset një rrjedhë e plazmës diellore me një shpejtësi prej rreth 930 kilometra në sekondë.

Një rrymë e erës diellore me shpejtësi të lartë - grimca q
Në Diell ndodhi një shpërthim i ri i fuqishëm, i cili mund t
Më 22 tetor nga Dielli u shkëput një valë e fortë plazme. Astronom
Në ditët e ardhshme Toka do t’i nënshtrohet të ashtuquajturë
Rajoni gjigant aktiv, i formuar në Dielli disa javë më parë, në ditë
Shpërthimi më i fuqishën në Diell gjatë pesë viteve të
Shpërthimi më i fuqishëm X-ray, që nga gushti i vitit 2011, ndodhi natën e së mërkurës në Diell.
Në Diell ndodhi shpërthimi më i fuqishëm në muajin e fundit. Ai u fiksua nga aparaturat e laboratorit kozmik të NASA-s.
Satelitët shkencorë të NASA-s kanë regjistruar më 22 janar një shpërthim të fuqishëm në Diell, i cili u shoqërua me hedhje të masës koronare.
“Stuhia e protoneve”, që filloi të shtunën në mbrëmje, dhe
Nesër Toka mund të përfshihet nga një stuhi e fuqishme magnetike. Anomalia magnetike u shkaktua nga shpërthimet e fuqishme në Diell që kanë ndodhur më 6 nëntor.
Dielli po hyn në një fazë të re mjaft aktive, gjë kjo që shkakton stuhitë anomale magnetike. Kulminacioni i aktivitetit diellor do ti bjerë periudhës së viteve 2012 dhe 2013.
Stuhia magnetike, e shkaktuar nga shpërthimi më i madh për 5 vjet në Diell, filloi në Tokë mëngjesin e së premtes, njoftojnë specialistët e institutit fizik me emër Lebediev.
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30
Prill 2018
Kalendari i ngjarjeve
Prill 2018
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30