×
helikopter, Gusht 2013

SH.A "Helikopterët e Rusisë" nënshkroi kontrata për furnizimin me helikopterë civilë të prodhuar prej saj me Kinën dhe Brazilin.

Kompania "Helikopterët e Rusisë" planifikon që deri në vitin 2020 të prodhojë 870 helikopterë me vlerë gati 9 miliardë euro, më shumë se 200 prej tyre - për eksport.

Presidenti i Rusisë Vladimir Putin më 22 gusht do të shkojë me një vizitë pune në Qarkun e Rostov-it, ku do të vizitojë uzinën e helikopterëve "Rostvertol" - ndërmarrjen e holdingut "Helikopterët e Rusisë" (russ. "Вертолёты России").

India konfirmoi se kontrata për furnizimin e 12 helikopterëve ushtarakë italianë “AugustaWestland” u nënshkrua me ndihmën e ryshfeteve.

Në rajonin e Irkutsk u gjet helikopteri i lehtë "Robinson R44" që pësoi katastrofë ajrore.

Më shumë se 200 persona nga 15 vende të botës po përgatiten për të marrë pjesë në Forumin Evropian të Helikopterëve (ang. European Rotorcraft Forum) në Moskë.

Helikopteri "HH-60" i forcave të armatosura amerikane u rrëzua sot në ishullin jugor japonez Okinawa.

Helikopteri rus "Mi-8", i cili realizoi një ulje emergjente në Etiopi, po fluturonte për në Sudanin e Jugut fqinj për të marrë pjesë në operacionet humanitare në bazë të kontratës së lidhur me Programin Botëror për Ushqimin të OKB-së.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31
Gusht 2013
Kalendari i ngjarjeve
Gusht 2013
2
3
4
8
9
10
11
12
14
15
16
17
18
19
20
23
24
25
26
27
28
29
30
31