×
teknologjitë informative, 2011
Shkak i rrëzimit të avionit të papilotuar amerikan të dielën e kaluar në territorin e Iranit u bë sulmi kibernetik nga ana e shërbimeve speciale iraniane, njoftoi televizioni i Iranit.
Faqet (sites) e shumë burimeve ruse të informacionit dhe projekteve në ditën e zgjedhjeve në Dumën Shtetërore iu nënshtruan DDoS - sulmeve dhe u bllokuan.
Zgjedhjet parlamentare në Rusi do të zhvillohen me përdorimin e teknologjive të larta. Një nga risitë në to do të bëhet përdorimi i gjerë i të ashtuquajturave kuti elektronike të votimit.
“Rrjetet sociale: mrekulli apo e keqe e shekullit të XXI?” - kjo temë ndezi debate të forta në Forumin e gjashtë të mediave evropiane dhe aziatike, i cili u mbajt në kryeqytetin e Kazakistanit - Astana më 21-22 nëntor.
Kriza, e cila vihet re aktualisht në mediat bashkëkohore, kërkon gjeten e formateve të reja për ekzistencën e tyre.
Sateliti i dytë i navigacionit GLONASS-K i gjeneratës së re do të lë
Në Londër u krijua Aleanca Ndërkombëtare për garantimin e sigurisë kibernetike.
Policia ruse hapi video-kanalin e vet në portalin You Tube. Ai ndodhet në këtë
Një grup shkencëtarësh britanikë nën drejtimin e laureatëve të Çmimit Nobel me origjinë ruse Andrey Geim dhe Konstantin Novoselov kanë gjetur mënyrën e rritjes së ndjeshme të shpejtësisë së Internetit.
Rrjeti social rus me mjaft popullaritet www.vkontakte.ru të hënën aplikoi funksionin e premtuar për heqjen e profilit personal.
Qendra Kozmike Ndërkombëtare do të krijohet në qytezën shkencore ruse t
Qendra e inovacioneve “Skolkovo” pranoi solemnisht në radhët e veta pjesëmarrë
Virusi i rrezikshëm, i cili ka “infektuar” Facebook, ka shumë të ngjarë të jetë krijuar prej hakerave nga Rusia, mendojnë specialistët e sferës së sigurisë kompjuterike.
Rusia ka nevojë për rritjen e pjesës së IT-produkteve në eksporte. P
Në vigjilje të Sallonit Ndërkombëtar të Aviacionit “MAKS-2011”, i cili
Rrjeti rus http://vkontakte.ru u ofroi përdoruesve mundësinë për të dërguar mesazhe personale në postë tjetër e-mail.
Në Rusi hyri në fuqi ligji që bën më të rrepta kërkesat ndaj mbrojtjes së të dhënave personale.
Publikimet e mëparshme
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31
Janar 2011
Kalendari i ngjarjeve
Janar 2011
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31