×
arkeologjia

Një varr romak prej guri i shekujve I-II të erës sonë është gjetur gjatë ndërtimit të një autostrade në rajonin e Korinthit të Lashtë në Gadishullin e Peloponezit, njoftoi Këshilli Qendror Arkeologjik i Greqisë.

Shoqata Gjeografike Ruse do të vazhdojë kërkimin e arit të Skifëve në Republikën e Tuva-së dhe do të merret me eksplorimin e Ishujve të Novosibirskut. Atje, nën shtresën e trashë të akullit janë fshehur ngushtica, për ekzistencën e të cilave deri më sot nuk dihej asgjë.
Siç njoftuan sot në Institutin Kombëtar të Arkeologjisë Parandaluese, në një
Në Campus Martius në Romë arkeologët spanjollë zbuluan vendin e saktë të vrasjes së Julius Ceaser.
Arkeologët francezë zbuluan mbetjet e një anijeje të lashtë romake në gjirin e qytetit francez Antibes.
Arkeologët kinezë kanë zbuluar më shumë se 100 statuja luftëtarë
Në Etiopi janë gjetur gjurmë të fosilizuara të njeriut, mosha e të cilit është rreth 3.4 milionë vjet. Ato japin detaje të reja të evolucionit të njeriut.
Varri i Apostull Filipit - njërit prej 12 dishepujve të Jezu Krishtit - u gjet në vendpushimin turk të ujërave termale Pamukkale.
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30
Prill 2018
Kalendari i ngjarjeve
Prill 2018
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30