×
EULEX

Rreth 150 policë nga Serbia qendrore mbërritën në pjesën veriore të Kosovës, për të hetuar sulmin mbi autokolonën e Misionit të BE-së në fushën e sundimin të ligjit (EULEX).

Moska e dënon ashpër hapjen e zjarrit ndaj autokolonës së misionit të BE-së (EULEX) në veri të Kosovës, deklaroi Zëdhënësi i Ministrisë ruse të Punëve të Jashtme Aleksandër Llukasheviç.

Një deklaratë ku dënohet fuqishëm sulmi kundër autokolonës së misionit evropian për ruajtjen e ligjit në Kosovë, EULEX, si rezultat i të cilit humbi jetën punonjësi i saj lituanez, u shpërnda ditën e enjte në Bruksel nga Sekretari i Përgjithshëm i NATO-s, Anders Fogh Rasmussen.

Një person u vra dhe dy të tjerë u plagosën gjatë hapjes së zjarrit në drejtim të një makine të misionit të BE-së në Kosovë.

Reduktimi i forcave të misionit policoro-civil të Bashkimit Evropian në Kosovë EULEX do të fillojë në mes të qershorit, njoftoi një burim diplomatik në Bruksel.
Politikanët e Kosovës shprehin pakënaqësi ndaj misionit të policisë së Bashkimit Evropian (EULEX), duke deklaruar se ai nuk është me aq sa duhet efektiv.
Serbët, të cilët jetojnë në pjesën veriore të Kosov
Rusia dhe Bashkimi Evropian arritën të rregullojnë konfliktin që lindi rreth autokolonës
Autokolona e Ministrisë ruse të Situatave të Jashtëzakonshme (MSJ) me ndihma humanitare ësht
Përkeqësimi i mprehtë i situatës në veri të Republikë
Misioni i BE për sundimin e ligjit në Kosovë (EULEX) doli me kritikë n
Autoritetet serbe kanë ndërmend të paraqesin në një kohë të af
Çështja penale e ngritur në lidhje me “transplantimin e zi” në një
EULEX tani për tani nuk ka grumbulluar dëshmi të mjaftueshme e me peshë
  EULEX arrestoi 9 ish militantë shqiptarë kosovarë të Ushtrisë për Çlirimin e Kosovës (UÇK), të akuzuar për krime lufte.
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31
Maj 2018
Kalendari i ngjarjeve
Maj 2018
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31