×
erupsion vullkani, 2013

Vullkani Shiveluç, që është aktivizuar tani në Kamçatkë, volli shtyllën e radhës të hirit në një lartësi prej 6 kilometrash mbi nivelin e detit.

Vullkani meksikan Popocatepetl emetoi një re të përzier gazi dhe hiri në një lartësi prej 3.5 km, njoftoi të enjten Qendra Kombëtare për Parandalimin e Katastrofave e Meksikës.

Vullkani Shiveluç, i cili është aktivizuar tani në veri të Kamçatkë
Të paktën 5 persona gjetën vdekjen dhe 7 të tjerë u lënduan si rezultat i erupsionit të vullkanit Mayon në Filipine.
Ka rinisur në mënyrë aktive procesi i hedhjes së llavës nga krateri i vullkanit Plloskij Tollbaçik (russ.
Vullkani Kizimen (russ. Кизимен), që ka shpërthyer në Kamçatkë, mund të jetë i rrezikshëm për avionët: atij i është përcaktuar kodi më i lartë i rrezikut për aviacionin - kodi portokalli.
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31
Janar 2013
Kalendari i ngjarjeve
Janar 2013
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31