×
erupsion vullkani, 2011
Vullkani Cleveland u aktivizua në Ishujt Aleutian në shtetin amerikan të Alaskës. Në momentet aktuale reja e hirit është ngritur në lartësinë 4.500 metra dhe, sipas parashikimeve, mund të arrijë deri në lartësinë 6 kilometra.
Vullkani Kizimen në Gadishullin e Kamçatkës, në Lindjen e Largët të Rusisë, po vazhdon të vjellë shtylla hiri në një lartësi prej më shumë se 7 kilometra.
Erupsionet vullkanike së shpejti nuk do të përbëjnë më rrezik kërcënues për trafikun ajror.
Në Gadishullin e Kamçatkës (Lindja e Largët e Rusisë) për shkak të erupsionit të vullkanit Shiveluç është shpallur kodi i verdhë i rrezikut për aviacionin. Vullkani volli disa shtylla të fuqishme hiri me lartësi 4 kilometra.
Vullkani Shiveluç, i cili u aktivizua në Gadishullin Kamçatka në Lindjen e Largët të Rusisë, hodhi kolonën më të fuqishme të hirit për gjithë muajin. Lartësia e saj arriti në gati 8 km mbi nivelin e detit.
Në Gadishullin e Kamçatkës (Lindja e Largët e Rusisë) po vazhdon erupsioni i vullkanit Kizimen.
Disa mijëra indonezianë u detyruan të braktisin urgjentisht shtëpitë e veta për shkak të shpërthimit të vullkanit në ishullin Sulawesi, njoftoi Korporata Radiotelevizive BBC.
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31
Janar 2011
Kalendari i ngjarjeve
Janar 2011
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31