×
erupsion vullkani

Vullkani Shiveluç, që është aktivizuar tani në Kamçatkë, volli shtyllën e radhës të hirit në një lartësi prej 6 kilometrash mbi nivelin e detit.

Vullkani meksikan Popocatepetl emetoi një re të përzier gazi dhe hiri në një lartësi prej 3.5 km, njoftoi të enjten Qendra Kombëtare për Parandalimin e Katastrofave e Meksikës.

Vullkani Shiveluç, i cili është aktivizuar tani në veri të Kamçatkë
Të paktën 5 persona gjetën vdekjen dhe 7 të tjerë u lënduan si rezultat i erupsionit të vullkanit Mayon në Filipine.
Ka rinisur në mënyrë aktive procesi i hedhjes së llavës nga krateri i vullkanit Plloskij Tollbaçik (russ.
Vullkani Kizimen (russ. Кизимен), që ka shpërthyer në Kamçatkë, mund të jetë i rrezikshëm për avionët: atij i është përcaktuar kodi më i lartë i rrezikut për aviacionin - kodi portokalli.
Rrjedhat e llavës së vullkanit “Plloskij Tollbaçik” (ang. Flat Tolbachik), i cili shpërtheu në Gadishullin e Kamçatkës, shkatërruan një sërë ndërtesash të ndodhura rreth 10 km larg tij.
Në Gadishullin e Kamçatkës (Lindja e Largët e Rusisë) filloi erupsioni i vullkanit Plloskij Tollbaçik, i cili përfshihet në grupin Kljuçevskaja.
Sot ky vullkan, që ndodhet rreth 280 kilometra në jug të Auckland, filloi të vjellë gurë të nxehtë dhe hi. Mbi kraterin e tij u ngrit një shtyllë e zezë tymi me lartësi rreth 2 kilometra.
Vullkani Shiveluç, i cili ka shpërthyer në Gadishullin e Kamçatkës, volli nga krateri i tij disa kolona hiri, lartësia e më të madhes prej së cilave ishte 9,5 km mbi nivelin e detit. Erupsioni i vullkanit është rritur.
Vullkan Shiveluç, që është aktivizuar tani në Gadishullin e Kamçatkës (Lindja e Largët e Rusisë), hodhi dy shtylla hiri në një lartësi prej 6.5 km mbi nivelin e detit.
Në Siçili u zgjua një nga vullkanet më aktivë të planetit - Etna. Ai volli një shtyllë tymi e hiri me lartësi gati 7 kilometra, u ndjenë gjatë kësaj lëkundje nëntokësore.
Në Gadishullin e Kamçatkës (Lindja e Largët e Rusisë) pritet erupsioni i fuqishëm i vullkanit Bezymianny (Безымянный), i cili ndodhet në pjesën qendrore të grupit të vullkaneve Klyuchevskaya (Ключевская).
Vullkani Cleveland u aktivizua në Ishujt Aleutian në shtetin amerikan të Alaskës. Në momentet aktuale reja e hirit është ngritur në lartësinë 4.500 metra dhe, sipas parashikimeve, mund të arrijë deri në lartësinë 6 kilometra.
Vullkani Kizimen në Gadishullin e Kamçatkës, në Lindjen e Largët të Rusisë, po vazhdon të vjellë shtylla hiri në një lartësi prej më shumë se 7 kilometra.
Erupsionet vullkanike së shpejti nuk do të përbëjnë më rrezik kërcënues për trafikun ajror.
Në Gadishullin e Kamçatkës (Lindja e Largët e Rusisë) për shkak të erupsionit të vullkanit Shiveluç është shpallur kodi i verdhë i rrezikut për aviacionin. Vullkani volli disa shtylla të fuqishme hiri me lartësi 4 kilometra.
Publikimet e mëparshme
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31
Maj 2018
Kalendari i ngjarjeve
Maj 2018
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31