×
GLONASS, 2012
Rusia do të lëshojë deri në vitin 2016 12 satelitë "Glonass-M", të
Moska deklaroi mbi pikësynimin e vet për të realizuar lëshimin në
Deri në fund të vitit 2012 Rusia pret të bjerë dakord me Izraelin për të ndërtuar në territorin e tij stacionin tokësor të sistemit rus të navigacionit satelitor GLONASS, njoftoi Kreu i Agjencisë Federale Kozmike të Rusisë "Roskozmos" Vladimir Popovkin.
Rusia po zhvillon projektet e satelitëve të vegjël, duke përfshirë edhe nano-satelitët (me peshë deri në 10 kilogramë). Këto pajisje zgjidhin efektivisht mjaft detyra në kozmos dhe lëshimi i tyre në orbitë kushton shumë më lirë për llogari të përdorimit të raketëmbajtëseve të lehta.
Sekretariati i Shërbimit Kombëtar të Kërkimit dhe Shpëtimit të
Kompania ruse "Transneft" së bashku me kompaninë "Sistemet Informative të Navigimit" (SIN), filloi realizimin e projektit të madh për krijimin e sistemit të monitorimit të transportit në bazë të teknologjisë GLONASS (Global Navigation Satellite System).
Në Moskë u hap ekspozita e VI e përvitshme e teknologjive të navigacionit “NaviTeh-2012”. Këtë vit ajo po zhvillohet nën shenjën e përfundimit të krijimit të grupimit satelitor orbital dhe lançimit të plotë të sistemit GLONASS. Ekspertët rusë thonë se në ardhmen do të ndodhë integrimi i sistemeve ekzistuese satelitore GPS, GLONASS, Galileo-s evropian dhe Compass-it kinez.
Dy satelitë të sistemit europian të pozicionimit global Galileo kaluan me sukses provat e fluturimit. Grupimi i plotë i satelitëve duhet të përbëhet nga 30 aparate, i cili planifikohet të hyjë në punë pas vitit 2015.
Që nga 1 janari i vitit 2012 të gjitha kompanitë ruse, të cilat janë të angazhuara me transportimin e pasagjerëve, obligohen të instalojnë në mjetet e transportit pajisjet e sistemit satelitor të navigacionit global rus GLONASS.
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31
Janar 2012
Kalendari i ngjarjeve
Janar 2012
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31