×
GLONASS, 2011
Grupimit orbital të sistemit satelitor global rus të navigacionit “GLONASS” do ti shtohen edhe 6 satelitë të rinj “GLONASS” dhe me këtë atij do ti dyfishohet numri i planeve, rrafsheve orbitale. “Ne po shqyrtojmë 5 opsione të mundshme për modernizimin e grupimit orbital.
Përbërja numerike e grupimit orbital të sistemit GLONASS siguron sinjalin e vazhdueshëm të navigacionit në shkallë globale.
Për zhvillimin e përdorimit të sistemit të navigacionit GLONASS në Rusi dhe
Raketëmbajtësja “Sojuz” me satelitin e navigacionit “GLOMASS-M” startoi me sukses nga kozmodromi “Plesetsk” në rajonin Arkhangelsk. Në vitin 2011 në orbitë u nxorrën tashmë 5 satelitë “GLONASS”. Ai që startoi sot duhet të bëhet i gjashti.
Përfundoi etapa e parë evropiane e lundrimit të jahtit “Delta” rreth botë
Sateliti i dytë i navigacionit GLONASS-K i gjeneratës së re do të lë
Shtabi i Përgjithshëm i Rusisë pret që sistemi satelitor global i navigacionit GLONASS të arrijë saktësinë e GPS amerikan aty nga viti 2015.
Lëshimi i raketëmbajtëses ruse “Proton-M” me 3 satelitë të sistemit GLONASS, i cili ishte planifikuar të realizohej sot nga kozmodromi “Bajkonur”, u shty për 24 orë për arsye teknike.
Sateliti rus i navigacionit “GLONASS-M”, i cili u lëshua më 3 tetor, u vu tashmë në veprim. Në këtë mënyrë, në orbitë në momentet aktuale ndodhen 23 aparate kozmike të sistemit GLONASS.
Sistemi satelitor rus GLONASS po pushton aktivisht tregun botëror. Korporata Apple filloi të vendosë çipe (chips) për përpunimin e sinjaleve të sistemit GLONASS në gadgets e veta.
Në Rusi do të krijohet një sistem i veçantë satelitor GLONASS për nevojat sociale.
Qendra Kozmike Ndërkombëtare do të krijohet në qytezën shkencore ruse t
Ndaj mundësive për të shfrytëzuar sistemin satelitor rus të navigacionit (GLONASS) shfaqi një interes mjaft të gjallë Agjencia Hapësinore Britanike.
Shkencëtarët rusë përpunuan një pajisje unikale për sistemet e pozicionimit global GLONASS dhe GPS.
Rusia do të zhvillojë aktivisht sistemin e vet satelitor GLONASS në tregun e huaj të teknologjive të navigacionit. Për këtë deklaroi Nënkryeministri Sergei Ivanov në Moskë në forumin ndërkombëtar për problemet e navigimit.
Në vjeshtë të këtij viti grupimit orbital të sistemit satelitor rus të
Karvani i motorëve të rrëshqitjes në dëborë, të pajisur
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31
Janar 2011
Kalendari i ngjarjeve
Janar 2011
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31