×
bujqësia, 2012
Rezervat botërore të grurit do të reduktohen në vitin e ardhshëm me 13%, niveli më i ulët ky në katër vitet e fundit.
Me qëllim të stabilizimit të çmimeve të drithërave në Rusi deri në fund të vitit do të ndërmerren disa intervencione drithërash, domethënë, shitja e drithit nga fondi shtetëror. Vendimin për këtë e mori Kryeministri Dimitri Medvediev. Shteti mund të shesë këtë vit deri në 500.000 ton grurë, por në qoftë se do të jetë e nevojshme madje dhe më shumë. Para së gjithash kjo do të zbatohet në Siberi, në Ural dhe Lindjen e Largët.
Modelet më të fundit të makinerive bujqësore janë paraqitur nga Rusia në ekspozitën ndërkombëtare industriale, e cila u hap në qytetin Rason në verilindje të Koresë së Veriut.
Popullsia e Tokës nuk është e kërcënuar nga uria, por ushqimi nuk do të jetë aspak i lirë megjithatë. Në një përfundim të tillë arritën ekspertët e Organizatës për Bashkëpunim Ekonomik dhe Zhvillim (OBZHE ose OECD) dhe Organizatës së Bujqësisë të OKB-së (FAO).
Çmimi i vajit të ullirit në tregjet botërore arriti minimumin 10-vjeçar, duke vënë në rrezik ekonomitë e vendeve të Evropës jugore, ku tashmë janë marrë masat e ekonomisë të rreptë buxhetore.
Rusia, e cila gati një vit mungoi në tregun botëror të drithërave, arriti të rikonfirmojë pozitat e veta dhe madje të vendosë një rekord të ri historik. Më 1 prill për eksport u nisën 18.5 milionë ton grurë.
Sipas parashikimeve të OKB-së, rritja e popullsisë botërore nga 7 deri në 9 miliardë banorë aty nga vitit 2050 do të kërkojë një rritje të konsiderueshme të prodhimit të produkteve ushqimore.
Agrarët (fermerët) rusë po përgatiten për t’u bashkuar me OBT, ndërkohë që duhet thënë se kushtet e bashkimit me këtë Organizatë janë nga më të mirat.
Kompanitë ruse kanë eksportuar që nga 1 korriku i vitit 2011 e deri më sot
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31
Janar 2012
Kalendari i ngjarjeve
Janar 2012
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31