×
bujqësia, 2011
Bisedimet për pranimin e Rusisë në OBT përfunduan 18 vjet pas paraqitjes s
Epopeja 18-vjeçare e pranimit të Rusisë në Organizatën Botërore të Tregtisë është fare afër përfundimit të vet.
Intervencionet e blerjeve në tregun e drithërave të Rusisë do të fillojnë në gjysmën e dytë të shtatorit, njoftoi Zëvendës-ministri i bujqësisë Aleksandër Petrikov.
Çmimet botërore të produkteve ushqimore u rritën deri në 33% në
Që nga 1 korriku, pasi qeveria ruse hoqi ndalimin e përkohshëm veprues ndaj eksportit të drithërave, jashtë vendit janë shitur tashmë 1.5 milionë ton.
Arabia Saudite i propozoi Rusisë krijimin e sipërmarrjes së përbashkët për eksportin e drithërave.
Të korrat e drithërave këtë vit në Rusi do të tejkalojnë parashikimet dhe do të arrijnë në 90 milionë ton. Për këtë deklaroi Zëvendëskryeministri i parë qeverisë ruse Viktor Zubkov.
Motor kryesor i ekonomisë ruse në një perspektivë të afërt mund të bëhet bujqësia.
Vladimir Putin premtoi ti japë ndihmë fshatarëve rusë. Kryeministri vizitoi qarku e Tambovit, ku mori pjesë edhe në punimet e Kongresit të fermerëve, njofton shtypi. Duke marrë fjalën përpara fshatarëve Putin parashtroi vendimet konkrete në mbështetje të tyre.
Qeveria, pavarësisht nga çfarëdo koniunkture ekonomike që të krijohet, do ti jap
Rusia do të marrë pjesë për të 17-tën herë në Ekspozitën Ndërkombëtare “Java e gjelbër” në Berlin.
Publikimet e mëparshme
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31
Janar 2011
Kalendari i ngjarjeve
Janar 2011
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31