×
privatizim
Autoritetet e Greqisë u vunë veshin dëshirave të kompanisë ruse “Gazprom”, e cila pretendon të blejë kompaninë greke të gazit DEPA, dhe ndryshuan kushtet e privatizimit të aktivit.
Biseda jonë e fundit u zhvillua në vjeshtë të vitit 2011 në Zagreb. Unë atëhere iu luta Z. Stipe Mesiç të shprehë pikëpamjen e tij në lidhje me atë, se sa të interesuara ishin "fuqitë e mëdha" në zhvillimin e skenarit negativ të ngjarjeve në Ballkan.
Në Ballkan ka qenë prej kohësh e njohur se ish-Sekretarja amerikane e Shtetit Madeleine Albright dhe shoqja e vjetër e gjeneralit Wesley Clark, ish-komandant i forcave të NATO-s gjatë fushatës së bombardimeve të Jugosllavisë, janë miq të hershëm të Hashim Thaçit. Ata edhe sot e kësaj dite nuk janë bërë fare pishman që, për hir të "shpëtimit të shqiptarëve të Kosovës”, dhanë urdhër për të zhdukur nga faqja e dheut qytetet dhe fshatrat e Jugosllavisë.
Karakteri global i ekonomisë botërore do të thotë edhe karakter global përgjegjësie, mbi të gjitha i ekonomive kryesore të botës, me një deklaratë të tillë iu drejtua Presidenti rus Vladimir Putin pjesëmarrësve dhe mysafirëve të Forumit të 16 Ekonomik Ndërkombëtar (SPIEF). Ai filloi punën sot në Shën Petersburg.
Qeveria ruse miratoi programin e privatizimit të pasurisë shtetërore në nivel federal. Fjala është për shitjen e paketave të aksioneve të shoqërive të tilla aksionare si Banka “VTB”, “Aeroflot”, “Sovkomflot”, "RZHD" etj. Përfshirë edhe “Rosneft-in”, kompaninë gjigante ruse të naftës. 
Fjalët për shitjen totale të aktiveve shtetërore greke mbaruan, Athina kaloi tek veprimet konkrete. Kompania ruse “Gazprom” merr pjesë në tenderin për blerjen e holldingut grek të gazit DEPA.
Qeveria e Rusisë u përcaktua me listën përfundimtare të kompanive shtetërore që do të nxirren në shitje deri në vitin 2017.
Rusia, aksione, privatizim, kompani shtetërore
Shkalla e privatizimit në Rusi është në rritje e sipër. Shteti po përgatitet të tërhiqet plotësisht nga pjesëmarrja e vet në kapitalet e kompanive më të mëdha.
Gazeta ruse “Vedomosti” («Ведомости») mendon se deri në kohën e privatizimit t
Autoritetet ruse nuk kanë ndërmend në vitet e afërta të privatizojnë
Kreu i një prej bankave më të mëdha të Rusisë "Sberbank" German Gref doli për privatizimin e bankave shtetërore.
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31
Mars 2018
Kalendari i ngjarjeve
Mars 2018
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31