×
Roskozmos, 2011
Rusia dhe Evropa do të fillojnë të përgatisin misionet e përbashkëta në Hënë, në Venerë dhe Jupiter.
Rusia shtyu lëshimin e raketëmbajtëses “Sojuz-2-1A” me 6 satelitë amerikan
Agjencitë hapësinore evropiane dhe amerikane po përpiqen të ndihmojnë Agjencinë Federale
Ekspedita e stacionit automatik ndërplanetar “Phobos-Grunt” drejt satelitit të Marsit - Phobos, praktikisht nuk ka asnjë shans për sukses, deklaroi Nënkryetari i Agjencisë Federale Kozmike të Rusisë “Roskozmos” Vitali Davidov.
Agjencia Federale Kozmike ruse “Roskozmos” nuk e quan tani për tani të humbur stacionin ndërplanetar “Phobos-Grunt”, por pranon megjithatë se ekziston mundësia e rënies të tij në ditët e para të janarit, deklaroi Kreu i këtij dikasteri Vladimir Popovkin.
Agjencia Federale Kozmike e Rusisë dhe Agjencia Hapësinore Evropiane ranë dakort për ndihm
Natën e kaluar specialistët e Agjencisë Federale Kozmike të Rusisë “Roskozmos
Riprogramimi i sistemeve të stacionit ndërplanetar “Phobos-Grunt” mund të realizohet brenda 2 jav
Komisioni ndërinstitucional i Agjencisë Federale Kozmike të Rusisë “Roskozmos” miratoi përbërjen e ekuipazhit kryesor dhe ekuipazhit dublues të ekspeditës së radhës të Stacionit Kozmik Ndërkombëtar (SKN).
Me vendim të Agjencisë Federale Kozmike të Rusisë “Roskozmos” në kozmodromin &ldquo
Në vitin 2018 Rusia mund të fillojë testimin e anijes së re të pilotuar transportuese kozmike që po konstruktohet nga korporata “Energjia”, deklaroi në takimin me gazetarët në Moskë Zëvendës drejtori i Agjencisë Federale Kozmike “Roskozmos” Vitali Davidov.
Lëshimi i ekspeditës së re për në Stacionin Kozmik Ndë
Partneret e programit të Stacionit Kozmik Ndërkombëtar - agjencitë hapësinore ruse, amerikane
Në Rusi përfunduan me sukses testimet e fluturimit të satelitit të ri hidrometeorologjik &ldquo
Ndaj mundësive për të shfrytëzuar sistemin satelitor rus të navigacionit (GLONASS) shfaqi një interes mjaft të gjallë Agjencia Hapësinore Britanike.
Kreu i Roskozmosit Anatoli Perminov dhe Drejtori i NASA-s Charls Bolden do të diskutojnë në takimin e vet në Moskë mundësitë e bashkëpunimit në lidhje me projektin e mekanizmit që punon me energji atomike për anijet kozmike.
Në raportin për Këshillin e Federatës të Kreut të Roskozmosit Anatoli Perminov thuhet, se ndërtimi i segmentit rus në Stacioni Ndërkombëtar Kozmik (SKN) do të përfundojë plotësisht në vitin 2015.
Publikimet e mëparshme
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31
Janar 2011
Kalendari i ngjarjeve
Janar 2011
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31