×
nacionalist, 2011
Autoritetet ukrainase do të zhvillojnë hetimin e incidentit të 9 majit në Lvov dhe do të informojnë mbi rezultatet e hetimit të tij palën ruse.
MPJ e Ukrainës dënoi ngjajet e 9 majit në qytetin Lvov. Nacionalistët ukrainas u përpoqën të minojnë aktivitetet e organizuara me rastin e festimit të Ditës së Fitores.
Duma Shtetërore e Federatës Ruse i bëri thirrje autoriteteve të Ukrainë
Neonazizëm i hapur, tentativë për të rishkruar historinë, shpërthim i prirjeve ekstremiste.
Moska zyrtare mendon, se incidentet që ndodhën në Lvov në Ditën e Fitores janë shkelje brutale e të drejtave të njeriut. Ajo kërkon gjithashtu identifikimin dhe ndëshkimin e fajtorëve, thuhet në njoftimin e MPJ të Federatës Ruse.
Fillimisht duam t’ju njohim me njoftimin e shkurtër të Agjencisë balltike BNS: Më 20 prill, në përvjetorin e radhës të ditëlindjes së Hitlerit, në malin Taurakalnis në Vilnius u dukën 3 flamuj me simbolikën naziste.
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31
Janar 2011
Kalendari i ngjarjeve
Janar 2011
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31