×
ambasada, Tetor 2013

Një shpërthim i fuqishëm gjëmoi sot pranë Ambasadës së SHBA-së në kryeqytetin e Jemenit, Sana.

Ishin vetë përfaqësuesit e autoriteteve libiane ata që këshilluan diplomatët rusë të largohen nga territori i Ambasadës ruse në Tripoli për shkak se ata nuk mund të garantonin sigurinë e tyre, njoftoi pas mbërritjes në Moskë ambasadori rus në Libi Ivan Mollotkov.

Stafi i ambasadës ruse në Libi dhe familjarët e tyre, të cilët u evakuuan nga Libia në Tunizi, pasi militantët e armatosur sulmuan misionin diplomatik rus në Tripoli, mbërritën në Moskë.

Sulmi mbi Ambasadën ruse në Libi është një pasojë logjike e faktit se, si rezultat i veprimeve të pamenduara të Perëndimit me ndryshimin e regjimit krijohet një kaos, deklaroi Kreu i delegacionit rus në PACE, Aleksei Pushkov.

Rusia evakuoi diplomatët e Ambasadës në Libi dhe anëtarët e familjeve të tyre, njoftoi sot përfaqësuesi i Ministrisë së Punëve të Jashtme të Rusisë, Aleksandër Llukasheviç.

Ambasada ruse në Tripoli u sulmua nga persona të panjohur. Pavarësisht faktit se ekstremistët ishin të armatosur mirë, askush nga stafi i ambasadës nuk u lëndua. Po verifikohen versione të ndryshme të motiveve të sulmit.

Ambasada ruse në Tripoli u sulmua të mërkurën në mbrëmje, konfirmoi Ministria ruse e Punëve të Jashtme.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31
Tetor 2013
Kalendari i ngjarjeve
Tetor 2013
1
2
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
31