×
Forum, 2012
Në Moskë u mbajt Forumi "Gazi i Rusisë-2012". Diskutimi në të u përqëndrua rreth çështjeve të tilla si rritja e prodhimit të gazit natyror nga kompanitë ruse, dinamika e eksporteve, taksimi i prodhuesve. U morr në konsideratë edhe iniciativa e tregtimit të gazit rus në bursë.
Forumi i katërt i përvitshëm i investimeve "Rusia Thërret!" u hap të martën në Moskë. Forumi mbahet çdo vit që nga viti 2009.
Në Forumin Ndërkombëtar të Investimeve të hapur sot në qytetin e Rusisë Soçi u paraqitën projekte të mëdha në sektorin e energjitikës dhe atë të transportit.
Rusia është e gatshme të rrisë bashkëpunimin me “Lëvizjen e Jo-Inkuadruarve” në interes të paqes dhe prosperitetit, në të mirë të gjithë njerëzimit.
Bashkëpunëtorët e inteligjencës financiare nga e gjithë bota u mblodhën në Shën Petersburg. Në fokus të Forumit të tyre është lufta kundër pastrimit të parave, rritja e kualifikimit të stafit dhe shkëmbimi i përvojës. Përshëndetjen e vet ia adresoi të pranishmëve të seancës plenare të 20-të jubilare të Grupit "Egmont" Presidenti rus Vladimir Putin.
Të mërkurën në Moskës po zhvillon mblidhjen e vet Komiteti Ekzekutiv i Forumit të Vendeve Eksportuese të Gazit. Kjo është si një lloj qeverie e "OPEC-ut të gazit) (OPEK-u i gazit), e cila përfshin 11 prodhuesit kryesorë botërorë të gazit.
Zhvillimet e veta më të fundit ndërmarrjet ruse të kompleksit të mbrojtjes i kanë ekspozuar në Forumin ndërkombëtar "Teknologjitë në industrinë e prodhimit të makinave - 2012" (TVM), që po zhvillohet në qytetin Zhukovski në periferitë e Moskës.
Forcat Ushtarake Ajrore të Indisë në vitin 2014 do të pajisen me raketa supersonike të prodhimit ruso-indian "BrahMos". Kjo u njoftua gjatë punës së Forumi ndërkombëtar "Teknologjitë në industrinë e prodhimit të makinave - 2012" (TVM), që po zhvillohet në qytetin Zhukovski në periferitë e Moskës.

Show unikal i tankeve që vallëzojnë është planifikuar të zhvillohet në
Rusia, Forum, tank, vallëzim
Konferenca për Traktatin ndërkombëtar mbi Tregtinë e Armëve do të hapet në Nju Jork javën e ardhshme. Një nga parimet kryesore të dokumentit është ndalimi i shitjes së armëve shteteve, që kanë ndërmend t’i përdorin ato kundër popullsisë paqësore dhe për akte gjenocidi.

Ekspertët e huaj besojnë se industria energjetike e Rusisë do të rritet me rreth 4 për qind në vit, ndërkohë që do të rritet edhe konsumi.
Cila është e ardhmja e energjetikës botërore dhe në ç’mënyrë mund t’i përgjigjet Rusia sfidave të reja të tregut global të energjisë? - këto çështje ishin në qendër të vemendjes së pjesëmarrësve të diskutimit me temë "Parashikimet globale në sferën e energjetikës: në kërkim të stabilitetit", i cili u mbajt në kuadër të Forumit Ekonomik Ndërkombëtar të Shën Petersburgut (SPIEF).

Korporata shtetërore ruse "Rosatom" është e gatshme të derdhë paratë e
Në kryeqytetin verior të Rusisë sot filloi punën Forumi Ekonomik Ndërkombëtar.
Mysafirët dhe pjesëmarrësit e Forumit Ekonomik Ndërkombëtar në Shën Petersburg i pret një program mjaft i pasur kulturor. Do të hapet ai të mërkurën, më qershor 20, me koncertin e madh tradicional në Sheshin Dvorcovaja (russ. Дворцовая Площадь). Gjatë viteve të ndryshme në të kanë marrë pjesë yje të tillë të përmasave botërore si Sting, grupi Duran Duran, Roger Waters.
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31
Janar 2012
Kalendari i ngjarjeve
Janar 2012
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31