×
Islami, 2013

Blogeri nga Arabia Saudite Raif Badawi, i akuzuar për fyerje të Islamit nëpërmjet kanaleve elektronike, është dënuar me vdekje.

Këto ditë u kthye nga një udhëtim në Siri korrespondenti special i Radiokompanisë "Zëri i Rusisë" Ilia Kramnik. Ja se çfarë tregon ai:

Gjykata në Malajzi vendosi se fjala "Allah" mund të përdoret vetëm nga myslimanët e vendit.

Ligji i miratuar në Francë, që ndalon mbajtjen e ferexhesë prej femrave myslimane në vendet publike, pak kohë më parë kremtoi përvjetorin e vet të dytë. Megjithatë, deri tani jo të gjithë banorët e republikës pranojnë ta respektojnë atë. Në mes të javës së kaluar konflikti, i cili lindi pasi policia i kërkoi një myslimaneje të heqë ferexhenë (hixhabin), shkallëzoi në trazira masive.

Gjykata e Lartë e Rusisë e njohu të ligjshëm ndalimin e vendosur për mbajtjen e shamive të kokës (hixhabit) nga vajzat në shkolla. Kolegjiumi i gjykatësve hodhi poshtë paditë e tre banorëve të Stavropolit, të cilët u përpoqën të arrijnë anulimin e vendimit të qeverisë rajonale mbi papranueshmërinë e mbajtjes së shamisë myslimane në klasë.

Shpërthimet e dhunës nga ana e imigrantëve myslimanë në një sërë vendesh të BE-së mund të jenë të mbarsura me pasoja të shumta - përçarjen e shoqërisë, ringjalljen e nazizmit, përshpejtimin e islamizimit të Evropës dhe madje me konfrontimin e hapur ndëretnik. Ekspertët pajtohen në një gjë - Europa ka hyrë aktualisht në një qorrsokak të shurdhët të qytetërimit të vet.
Refuzimi i Islamit është shndërruar aktualisht në një fenomen të botës perëndimore, një konkluzion të tillë sjellin hulumtimet e fundit sociologjike. Rrezikun kërcënues të pranisë dhe përhapjes së Islamit po e ndjejnë mbi kurrizin e vet të gjithë - që nga SHBA-ja e deri në Azi.
Sipas burimeve të ndryshme, të enjten ose të premten në SHBA duhet të mbërrijnë prindërit e vëllezërve Carnaev, të dyshuar për shpërthimet në Maratonën e Bostonit.
Gjykata e Stambollit dënoi pianistin e famshëm turk, Fazil Say, 10 muaj me kusht për shkak të fyerjes prej tij të vlerave të Islamit.
Kryeministrja e Bangladesh-it, Sheikh Hasina, refuzoi kërkesat e islamikëve për miratimin e një ligji të ri mbi blasfeminë, i cili të parashikonte dënim në rast të fyerjes së Islamit.
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31
Janar 2013
Kalendari i ngjarjeve
Janar 2013
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31