×
doping, 2012
Bashkimi Ndërkombëtar i Çiklistave skualifikoi përgjithmonë çiklistin-garues amerikan Lance Armstrong. U anulluan gjithashtu të gjitha rezultatet e të gjitha garave të çiklistit, duke përfshirë fitoret në "Tour de France" në periudhën nga 1999-2005.
107 sportistë, të cilët duhej të merrnin pjesë në Lojrat Olimpike në Londër, nuk kanë kaluar doping kontrollin dhe për këtë do të gjobiten.
Agjencia Botërore Antidoping (World Anti-Doping Agency, WADA) ndjek si synim ndalimin e nikotinës. Shkencëtarët konfirmojnë se ajo mund të ndikojë në rezultatet e sportistëve. Ndërkohë substanca është në monitorim e sipër, ndërsa në Olimipiadën e Soçit do të vendoset futja ose jo e cigareve në listën e preparateve të ndaluara.
Komiteti Rus i Antidopingut pas një viti do të nxjerrë pasaporta të detyrueshme të steroideve. Për herë të parë, në historinë e sportit rus, në dokument do të pasqyrohen gjithë të dhënat e tabllosë hormonale të sportistit. Në këtë mënyrë, është praktikisht e pamundur të fshihet marrja e dopingut.
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31
Janar 2012
Kalendari i ngjarjeve
Janar 2012
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31