×
Rumania, Janar 2012
Ministri i Jashtëm i Rumanisë Teodor Baconschi u shkarkua për fyerje të pjesëmarrësve të demonstratave anti-qeveritare, të cilat po vazhdojnë gjatë 10 ditëve të fundit në këtë vend.
Në Rumani nuk po rreshtin protestat anti-qeveritare. Rreth 7 mijë persona u mblodhën dje në qendër të Bukureshtit. Ata kërkuan ndryshimin e politikës sociale dhe zhvillimin e zgjedhjeve të parakohshme presidenciale.
Njoftimet që vijnë nga Rumania të rikthjellojnë në kujtesë ngjarjet e më shumë se dy dekadave të shkuara.
Për të pestën ditë me radhë në Rumani po vazhdojnë demonstratat me kërkesën për dorëheqjen e presidentit. Në Bukuresht natën e kaluar u arrestuan edhe 113 protestues.
Nga demonstratat masive në Rumani janë përfshirë tashmë 40 qytete. Njerëzit janë të pakënaqur nga planet për shkurtimin e pagave, pensioneve dhe përfitimeve sociale.
Demonstratat masive anti-qeveritare në Bukuresht përfunduan sot me trazira dhe përleshje me policinë. Janë plagosur më shumë se 30 veta. 15 prej tyre, duke përfshirë edhe 3 policë, u shtuan ugjentisht në spital.
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31
Janar 2012
Kalendari i ngjarjeve
Janar 2012
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
19
21
22
23
25
26
27
28
29
30
31