×
Rumania, 2011
Në Rumani për shkak të rrjedhjes së ujit të distiluar u ndal nj
Zjarri i madh që ra në rezervatin e madh shtetëror rumun në deltë
Detajet e raketave i vodhën nga treni i ngarkuar me municione në Rumani, kur makinistët po shisnin në mënyrë të paligjshme karburantin. Për këtë njoftoi sot Agjencia rumune Agerpres.
Pranë brigjeve të Rumanisë u gjet luftanija e fundosur sovjetike “Moska”.  Ajo ishte anija ushtarake kryesuese e Flotës së Detit të Zi, fundosja e së cilës konsiderohej si një nga misteret më të mëdha të historisë së betejave detare.
Marrëveshja për dislokimin e sistemit amerikan të Mbrojtjes Antiraket (MAR) në territorin e bazës së Forcave Ushtarako-Ajrore të Rumanisë në Devesel, në afërsi me kufinjtë e Bullgarisë, planifikohet të nënshkruhet në vjeshtë të vitit 2011.
Rusia ngul këmbë në atë, që elementet e sistemit të Mbrojtjes Antiraket (MAR) të SHBA-s në Europë të mos afrohen me kufinjtë e vet më shumë se rrezja e veprimeve.
Marrëveshjet e arritura midis SHBA dhe Rumanisë mbi dislokimin e sistemit të raketave interceptore n
Vendosja e elementeve të sistemit amerikan të MAR në Rumani mund të shkaktojë marrjen
Nga 2 deri më 5 maj në selinë e NATO-s në Bruksel po zhvillohet raundi i radhës i konsultimeve ruso-amerikane në lidhje me çështjen e arkitekturës së ardhshme të sistemit evropian të mbrojtjes antiraket.
SHBA dhe Rumania bashkërenditën problemin e dislokimit në territorin e Rumanisë të elementeve të mbrojtjes amerikane antiraket (MAR).
Rumania shpreson të tërheqë Rusinë në ndërtimin e naftësjellësit Konstanca-Triest për transportin e naftës bruto në tregun europian, njoftoi Drejtori i përgjithshëm i kompanisë rumune “Oil Terminal”, pjesëmarrës i projektit Silvio Vagner.
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31
Janar 2011
Kalendari i ngjarjeve
Janar 2011
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31