×
energjia elektrike, 2011
Përurimi i stacioneve të para në Rusi për karikimin e automjeteve elektrike do të zhvillohet të martën në Moskë. Për këtë njofton “Kompania e Bashkuar e Rrjeteve Elektrike të Moskës” (MOESK).
Të hënën gati gjysma e ishullit Sahalin mbeti pa energji elektrike për shkak të avarisë që ndodhi në “Sahalin” - centralin elektrik më të fuqishëm rajonal të ishullit.
Në ishullin Sahalin (Lindja e Largët e Rusisë) shumë qytete dhe fshatra kanë mbetur pa energji elektrike për shkak të një cikloni të fuqishëm që përfshiu këtë rajon.
Afatet e krijimit të reaktorit eksperimental termobërthamor ndërkombëtar do të shtyhen si të paktën një vit për shkak të katastrofës në Japoni, e cila po vonon furnizimin e elementeve të kërkuara.
Siguria në Azinë Qendrore duhet të garantohet nga vetë vendet e rajonit, ndihma e shteteve
Të martën në Moskë me një temperaturë ajri +33 gradë celsius
Qëllim kryesor i bashkimit të aseteve të kompanive “Gazprom” dhe “Renova” është dalja e kompanisë që po krijohet në tregjet ndërkombëtare dhe ruse dhe tërheqja e investitorëve të rinj.
Kreu i kompanisë ruse “Gazprom” Aleksei Miller dhe Kryetari i Bordit të drejtorëve të grupit të kompanive “Renova” Viktor Vekselberg nënshkruan marrëveshjen e qëllimit, e cila parashikon bashkimin e aseteve të kompanive në industrinë e energjisë elektrike.
Kompania ruse “Inter RAO JEES” («Интер РАО ЕЭС») që nga mesnata ndërpreu furnizimin e energjisë elektrike në Bjellorusi. Minsku nuk ka bërë deri tani pagesën e radhës prej 600 milionë rubla (rreth 20 milionë $) për shlyerjen e borxhit.
Kompania ruse “Inter RAO JEES” (“Интер РАО ЕЭС) sonte në mesnatë do të ndërpresë furnizimin e energjisë elektrike në Bjellorusi. Vendimi u morr në lidhje me faktin se Minsku nuk i shleu borxhin prej 1.5 miliardë rublash (rreth 50 milionë $) palës ruse.
“Kërkoj nga qeveria, duke marrë parasysh programet e miratuara, që deri në 15
Presidenti Medvediev në mbledhjen e presidiumit të Këshillit të Shtetit në Hakasia (Khakassia)
Dimitri Medvediev theksoi, se rritja e mëtejshme e çmimeve të energjisë elektrike në Rusi mund të frenojë zhvillimin ekonomik të vendit.
Për rivendosjen e furnizimit me energji elektrike në qarqet e Moskës, Smolenskut dhe Tverit janë mobilizuar më tepër se 5 mijë veta dhe 1100 njësi teknike.
Në qarqet e Moskës, Tverit dhe Smolenskut më tepër se 400 pika banimi
Situata e furnizimit me energji elektrike të zonave periferike të Moskës (Podmoskovie) vazhdon të mbetet e tensionuar. Në 18 rajone të qarkut të Moskës është shpallur regjimi i situatës së jashtëzakonshme.
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31
Janar 2011
Kalendari i ngjarjeve
Janar 2011
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31