×
Këshilli NATO-Rusi, 2011
Moska e konsideron krejtësisht të papranueshëm përdorimin e “modelit të
NATO faktikisht i atribuoi vetes të drejtën për të përcaktuar të ardhmen e Libisë, e cila çoi si përfundim në bërjen e zgjedhjes midis tiranit dhe islamizmit.
Rusia dhe NATO mund të krijojnë një qendër të përbashkët për monitorimin e rreziqeve kërcënuese të raketave balistike.
Mbledhja e Këshillit NATO-Rusi doli rezultative, u arrit progres në diskutimin e çështjeve aktuale.
Rusia shpreson se sistemi i mbrojtjes evropiane antiraket do të bëhet projekt i përbashk
Operacioni i NATO-s në Libi do të bëhet test për verifikimin e konceptit të ri strategjik të Aleancës së Atlantikut të Veriut, kurse diskutimet në lidhje me mbrojtjes evropiane antiraket - provë për marrëdhëniet mes Rusisë dhe NATO-s.
Sekretari i Përgjithshëm i NATO-s Anders Fogh Rasmussen mendon se pozitat e NATO-s dhe Rusis
Rusia i bën thirje NATO-s për të kaluar nga frenimi i ndërsjelltë tek kundërshtimi i rreziqeve të përbashkëta kërcënuese.
Rusia ngul këmbë në atë, që elementet e sistemit të Mbrojtjes Antiraket (MAR) të SHBA-s në Europë të mos afrohen me kufinjtë e vet më shumë se rrezja e veprimeve.
Marrëveshjet e arritura midis SHBA dhe Rumanisë mbi dislokimin e sistemit të raketave interceptore n
Çështjet e bashkëpunimit në sferë n e Mbrojtjes Antiraket (MAR) janë tem
Në qoftë se sistemet e Rusisë dhe NATO-s do të bashkëveprojnë, at
Publikimet e mëparshme
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31
Janar 2011
Kalendari i ngjarjeve
Janar 2011
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31