×
Këshilli NATO-Rusi

Moska shpreh habi nga fakti se NATO po miraton një deklaratë për moslejimin e shpërndarjes së dhunshme të demonstratave në Ukrainë.

Ministri i Jashtëm rus Sergei Lavrov do të takohet me Sekretarin e Shtetit të SHBA-së John Kerry "në margjinat" e takimit ministror të Këshillit NATO-Rusi (KNR), i cili do të mbahet të mërkurën në Bruksel.

Nga skenari i stërvitjeve të NATO-s "Steadfast Jazz 2013" "po fryn era e luftës së ftohtë", deklaroi Zëvendësministri i Mbrojtjes i Rusisë, Anatoli Antonov, në takimin e Këshillit NATO-Rusi që u mbajt ditën e mërkurë në Bruksel.

Rusia mendon se armët jobërthamore të precizionit të lartë nuk duhet të përjashtohen nga sistemi i kontrollit të armatimeve bërthamore, deklaroi Zëvendësministri i Mbrojtjes i vendit, Anatoli Antonov, gjatë fjalës së marrë në takimin e Këshillit NATO-Rusi në Bruksel më 24 korrik.

Tragjedia në Boston tregoi qartë se nuk mund të flitet për triumfin mbi terrorizmin
Siguria kibernetike, “paketa e helikopterëve”, lufta kundër terrorizmit, trafikut të drogës dhe piraterisë. Të gjitha këto çështje u diskutuan në takimin e Këshillit NATO-Rusi, që u mbajt të martën në Bruksel. Rezultatet e negociatave të Ministrit të Jashtëm rus, Sergei Lavrov, me homologët e tij nga vendet e NATO-s lejojnë të shpresohet për një “progres të kufizuar”, - të paktën, kështu i vlerësuan ato pjesëmarrësit perëndimorë të takimit.
Rusia do të bashkëpunojë me SHBA-në në kuadër të krijimit
Anëtarët e Këshillit NATO-Rusi javën e ardhshme do të diskutojn
Problemi i Koresë së Veriut do të diskutohet javën e ardhshme në takimin e radhës të Këshillit NATO-Rusi, deklaroi të premten Sekretari i Përgjithshëm i NATO-s, Anders Fogh Rasmussen.
Shefi i Shtabit të Përgjithshëm të Forcave të Armatosura të Rusisë, Gjeneral-Koloneli Valeri Gerasimov, do të marrë pjesë sot në mbledhjen e Këshillit NATO-Rusi.
Mbrojtja antiraket mbetet çështja kryesore në axhendën e dialogut mes Rusisë dhe NATO-s.
Rusia nuk po përpiqet aspak të pengojë Turqinë që të ushtrojë të drejtën e vet për vetë-mbrojtje, por beson megjithatë se nuk duhet të teprohet me ekzagjerimin e kërcënimeve. Me një deklaratë të tillë doli në Bruksel Ministri i Jashtëm rus Sergei Lavrov.
Moska me keqardhje vë në pah se kërcënimi i terrorizmit dhe i trafikut
Afganistani, droga, narkotrafiku, Këshilli NATO-Rusi, trafiku i drogës afgane
Në Bruksel u hap takimi i Këshillit NATO-Rusi në nivelin e krerëve të ministrive të punëve të jashtme. Në të merr pjesë Ministri i Jashtëm rus Sergei Lavrov.
Këshilli NATO-Rusi do të mbajë të enjten, më 19 prill, mbledhjen e vet në Bruksel. Moska përfaqësohet në të nga Ministri i Jashtëm rus Sergei Lavrov dhe Përfaqësuesi i ri i përhershëm i Rusisë në Aleancë Aleksandër Grushko. Analistët nuk presin ndofarë rezultatesh konkrete nga ky takim: sipas mendimit të shumicës së tyre, në frontin diplomatik ruso-natovian mbizotëron heshtja - të paktën deri në fund të vitit.
Stërvitjet e përbashkëta kompjuterike midis NATO-s dhe Rusisë mbi mbrojtjen antiraket janë planifikuar për në mars të këtij viti në Gjermani, tha Zëvendësministri i Mbrojtjes i Rusisë për bashkëpunimin ndërkombëtar.
NATO dhe Rusia miratuan planin e bashkëpunimit ushtarak për vitin 2012. Për këtë njoftoi të mërkurën, pas mbledhjes së Këshillit NATO-Rusi në nivel të Shefave të Shtabeve të Përgjithshëm, gjeneral i ushtrisë Nikollai Makarov.
Moska e konsideron krejtësisht të papranueshëm përdorimin e “modelit të
NATO faktikisht i atribuoi vetes të drejtën për të përcaktuar të ardhmen e Libisë, e cila çoi si përfundim në bërjen e zgjedhjes midis tiranit dhe islamizmit.
Rusia dhe NATO mund të krijojnë një qendër të përbashkët për monitorimin e rreziqeve kërcënuese të raketave balistike.
Publikimet e mëparshme
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31
Mars 2018
Kalendari i ngjarjeve
Mars 2018
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31