×
përdorues

Mbyllja e serviseve të korporatës Google, që ndodhi natën e së premtes duke u gdhirë e shtuna, shkaktoi një rënie pothuajse të dyfishtë të trafikut global të Internetit.

Auditori rus në Internet, ndryshe nga ai evropian, mund të zgjerohet për llogari të rajoneve. Vitin e kaluar audienca e tyre në Web u rrit deri në 20%, llogaritën Internet-kompanitë “Yandex” dhe Fondi “Opinioni Publik”. Dhe rekord i rritjes, duhet thënë, është fshati: këtu rritja rezulton në 1/3.
Gjykata Evropiane e Drejtësisë del pro privatësisë në Internet. Në Luksemburg arritën në konkluzionin, se rrjetet sociale nuk mund të detyrohen për të instaluar sistemet e anti-piraterisë: sepse filtrimi i përmbajtjes (content) shkel të drejtat e përdoruesve.
Bota, Interneti, përdorues, të drejtat e autorit, Gjykata Evropiane e Drejtësisë
Përdoruesve kinezë të Internetit iu dha ultimatumi zyrtar. Deri më 16 mars ata jan
Ministria ruse e zhvillimit ekonomik miratoi kërkesat kryesore teknologjike, software dhe linguistike për site-t zyrtare të organeve pushtetore dhe degëve të tyre territoriale.
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31
Maj 2018
Kalendari i ngjarjeve
Maj 2018
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31