×
Sllovakia, 2012
Sot shumica e shkollave në Sllovaki u mbyllën për shkak të grevës së mësuesve, të cilët kërkojnë rritjen e pagave. Greva ka përfshirë 80% të shkollave fillore dhe 70% të shkollave të mesme.
Autoritetet çeke dhe sllovake ranë dakord për zhvillimin e bashkëpunimit tekniko-ushtarak dhe n
Politikanëve nga Evropa Lindore u parashikojnë shkallë të larta karriere në strukturat drejtuese
Në Urale, në qytetin Kungur, sot do të inaugurohet monumenti i ushtarëve dhe oficerëve të Trupave Çekosllovake, të cilët u vranë këtu në vitet 1918-1919, gjatë kohës së Luftës Civile në Rusi.
Sllovakia u bashkua me Poloninë dhe vuri në funksionim ndalimin e shitjes së pijeve të forta alkoolike nga Republika Çeke.
Në Sllovaki Partia opozitare “Smer - Socialna Demokracia” (“Kursi - Demokracia Sociale”) korri një fitore mjaft bindëse në zgjedhjet parlamentare të paraafatit, duke i siguruar me këtë vetes shumicën absolute në parlament.
Fitoren në zgjedhjet parlamentare të paraafatit, të cilat u mbajtën të shtunën në Sllovaki, po e korr Partia “Smer - Socialna Demokracia” (“Kursi - Demokracia Sociale”) e ish Kryeministrit të vendit Robert Fico.
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31
Janar 2012
Kalendari i ngjarjeve
Janar 2012
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31