×
drithërat, 2011
Rusia gjatë vitit në përfundim ka eksportuar 17 milionë ton drithëra, njoftoi sot Ministrja e Bujqësisë e Federatës Ruse Elena Skrinnik.
Sasia mesatare e rendimentit të drithërave në Ukrainë arriti në 38 kv. për hektar, ndërsa e misrit 64 kv. për hektar.
Çmimet globale të produkteve ushqimore janë në rënie për të pestin muaj radhazi. Për këtë dëshmon raporti i publikuar në dhjetor nga Organizata e Kombeteve të Bashkuara për Ushqimin dhe Bujqësinë (FAO).
Në 15-20 vitet e ardhshme Rusia, për llogari të rritjes së produktivitetit dhe shfryt
Kryeministri i Ukrainës Nikollai Azarov i propozoi Kazakistanit për t’iu rikthyer idesë së krijimit të një pool tripalësh të drithërave midis vendeve të rajonit të Detit të Zi në formatin Ukrainë-Kazakistan-Rusi.
Të korrat e drithërave në Rusi më 1 nëntor të këtij viti arritën deri në 96 milionë ton, shifër kjo që është 53% më e lartë se ajo e vitit të kaluar.
Intervencionet e blerjeve në tregun e drithërave të Rusisë do të fillojnë në gjysmën e dytë të shtatorit, njoftoi Zëvendës-ministri i bujqësisë Aleksandër Petrikov.
Çmimet botërore të produkteve ushqimore u rritën deri në 33% në
Rusia në periudhën e viteve 2011-2012 do të eksportojë deri në 25 milionë ton drithëra. Një parashikim i tillë u shpreh nga Presidenti i Bashkimit të prodhuesve të drithërave të Rusisë Arkadi Zlloçevksi.
Rusia, pasi u rikthye në fillim të vitit në tregun botëror të drithërave, ka eksportuar në korrik 2.2 milionë ton.
Që nga 1 korriku, pasi qeveria ruse hoqi ndalimin e përkohshëm veprues ndaj eksportit të drithërave, jashtë vendit janë shitur tashmë 1.5 milionë ton.
Arabia Saudite i propozoi Rusisë krijimin e sipërmarrjes së përbashkët për eksportin e drithërave.
Të korrat e drithërave këtë vit në Rusi do të tejkalojnë parashikimet dhe do të arrijnë në 90 milionë ton. Për këtë deklaroi Zëvendëskryeministri i parë qeverisë ruse Viktor Zubkov.
Rezerva ushqimore në botë kanë mbetur pak më shumë se për 100
Në ditën e parë, pas heqjes së embargos mbi eksportet e drithërave, nga Rusia u eksportuan më shumë se 1 milion e 100 mijë ton. Për këtë njoftoi sot Zëvendëskryeministri i parë Viktor Zubkov.
Çmimet botërore të grurit filluan të bien menjëherë pas vendimit të Rusisë për anulimin që nga 1 korriku të embargos vepruese përkatësisht eksporteve të drithërave.
Publikimet e mëparshme
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31
Janar 2011
Kalendari i ngjarjeve
Janar 2011
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31