×
drithërat

Parlamenti i Indisë po fillon të shqyrtojë programin lidhur me subvencionimin e ushqimit për 2/3 e popullsisë.

Në Rusi nuk ka deficit të drithërave, deklaroi Presidenti i Bashkimit rus të Drithit
Në Evropë çmimet e grurit u rritën deri në nivelin më t
Rusia shpreson të zgjerojë gjeografinë e eksporteve të veta të drithit për llogari të Kinës. Sipas njoftimeve të shtypit, realizimi i furnizimit të tyre në Republikën Popullore të Kinës mund të fillojë tashmë që vitin e ardhshëm. Aktualisht Kina blen grurë dhe misër në Shtetet e Bashkuara dhe Kanada.
Rezervat botërore të grurit do të reduktohen në vitin e ardhshëm me 13%, niveli më i ulët ky në katër vitet e fundit.
Me qëllim të stabilizimit të çmimeve të drithërave në Rusi deri në fund të vitit do të ndërmerren disa intervencione drithërash, domethënë, shitja e drithit nga fondi shtetëror. Vendimin për këtë e mori Kryeministri Dimitri Medvediev. Shteti mund të shesë këtë vit deri në 500.000 ton grurë, por në qoftë se do të jetë e nevojshme madje dhe më shumë. Para së gjithash kjo do të zbatohet në Siberi, në Ural dhe Lindjen e Largët.
Qeveria e Rusisë në vjeshtë mund të marrë vensimin për kufizimin e eksportetit të drithërave.
Çmimet botërore të produkteve ushqimore këto javët e fundit janë rritur në mënyrë të ndjeshme, për shkak të reshjeve forta të shirave në Brazil, thatësirës në SHBA, Indonezi dhe Australi.
Rusia, e cila gati një vit mungoi në tregun botëror të drithërave, arriti të rikonfirmojë pozitat e veta dhe madje të vendosë një rekord të ri historik. Më 1 prill për eksport u nisën 18.5 milionë ton grurë.
Qeveria e Rusisë nuk do të kufizojë në vitin 2012 eksportet e drithërave
Irani bleu më shumë se gjysmë milion ton grurë këtë javë, njofton Agjencia Reuters me referim tek disa burime të mirëinformuara.
Bankat kryesore evropiane pezulluan transaksionet financiare të lidhura me furnizimin e kulturave të drithërave Iranit, deklaruan përfaqësuesit e strukturave tregtare të Bashkimit Evropian.
Kompanitë ruse kanë eksportuar që nga 1 korriku i vitit 2011 e deri më sot
Rusia gjatë vitit në përfundim ka eksportuar 17 milionë ton drithëra, njoftoi sot Ministrja e Bujqësisë e Federatës Ruse Elena Skrinnik.
Sasia mesatare e rendimentit të drithërave në Ukrainë arriti në 38 kv. për hektar, ndërsa e misrit 64 kv. për hektar.
Çmimet globale të produkteve ushqimore janë në rënie për të pestin muaj radhazi. Për këtë dëshmon raporti i publikuar në dhjetor nga Organizata e Kombeteve të Bashkuara për Ushqimin dhe Bujqësinë (FAO).
Në 15-20 vitet e ardhshme Rusia, për llogari të rritjes së produktivitetit dhe shfryt
Kryeministri i Ukrainës Nikollai Azarov i propozoi Kazakistanit për t’iu rikthyer idesë së krijimit të një pool tripalësh të drithërave midis vendeve të rajonit të Detit të Zi në formatin Ukrainë-Kazakistan-Rusi.
Të korrat e drithërave në Rusi më 1 nëntor të këtij viti arritën deri në 96 milionë ton, shifër kjo që është 53% më e lartë se ajo e vitit të kaluar.
Publikimet e mëparshme
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31
Maj 2018
Kalendari i ngjarjeve
Maj 2018
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31